Urmărește-ne
https://impreunapentruromania.ro/wp-content/uploads/2018/07/Întrebăm-România-Împreună.jpg

Noutăți Generale

Vlad Voiculescu: În următoarea jumătate de an, noi vom determina încotro se îndreaptă această țară

Publicat

pe data de

FOTO Steluța Popescu

Vlad Voiculescu, membru PLUS, a explicat, în cadrul unei postări pe pagina sa de Facebook, care va fi miza alegerilor europarlamentare din 26 mai pentru România. Vlad Voiculescu a enumerat opțiunile pe care românii le vor avea la dispoziție în momentul în care își vor decide viitorul și a insistat asupra importanței conștientizării deciziei pe care o vor lua.

„Românii vor avea în următoarea jumătate de an – poate mai mult decât oricând – posibilitatea să compare. Între politicieni de aici care vorbesc orice limbă (inclusive limba română) ca niște slugi hoațe și lideri europeni care vorbesc românește ca niște oameni de stat, între politicieni învechiți în rele și oameni noi care au decis să nu mai stea deoparte, între cei care îi îndeamnă pe oameni să fie mândri că sunt români, spunându-le că străinii cei răi le vor răul, și cei care – prin ceea ce sunt și ce fac aici și peste hotare – ne determină pe toți să fim mândri că suntem români”, a scris Vlad Voiculescu.

Fostul ministru al Sănătății a insistat asupra faptului că soarta României va depinde de votul fiecărui roman: „În următoarea jumătate de an, mai precis pe 26 mai, vom avea primul rând de alegeri de după 2016. În următoarea jumătate de an, noi vom determina încotro se îndreaptă această țară. Da, noi. Tu, cel/cea care citești această postare. De noi va depinde totul. De tine, de mine și de cei pe care ni-i vom aduce alături”, a conchis Vlad Voiculescu.

Următoarele alegeri pentru Parlamentul European se vor desfăşura pe 26 mai 2019.

Citește în continuare
1 Comentariu

1 Comentariu

 1. Dan Popp

  11 ianuarie 2019 at 1:16 pm

  Balanța poate sa fie înclinată semnificativ nu de consecventa urbana cu de trezirea rurală. Notorietatea și competențele in politici agricole ale lui Dacian Cioloș sunt avantaje excepționale în atragerea și câștigarea încrederii populației rurale. Dacă la asta adăugăm și membrii echipei profesioniste din jurul fostului premier , avantajul se multiplică și diversifică.
  Acest avantaj potențial poate să fie amplificat…printr-o alianță adecvată.

  Există un exemplu de alianță care a zdrobit adversarii : USL.😮
  Alianța între stânga și dreapta a fost votată de 60% (!!) dintre alegători români. Simplificând, alianța a făcut un arc peste electoratul urban (liberal) și cel rural (social…ist). Chiar dacă dispersia electoratului s-a schimbat puțin în ultimii 6 ani, cele două mari blocuri ( liberal și social…ist) rămân cele mai mari. De aceea victoria la viitoarele alegeri este mult mai posibilă ( întrucât PNL- nu se mai aliază cu PSD… ), dacă unul din partidele noi (USR, PLUS) ar formula programe și oferte politice semnificative pentru electoratul social…ist. Iar cum în cei doi ani USR și-a consolidat poziția în mediul urban ca partid progresist, apropierea de mediul rural mai este posibilă doar din partea…. PLUS .😮
  Cu alte cuvinte alianța PNL-USR-PLUS aduce voturi mai multe dacă PLUS își extinde politicile și bazinul electoral către rural și este pierzătoare (canibalism electoral) toate partidele rămân de centru dreapta. Mai mult, canibalismul poate fi mai feroce între noii veniti USR și PLUS…😒

  Precizez că este exagerat să considerăm antibasismul ca unic factor comun al fostei aliantei USL (PSD-PNL). Alianța s-a rupt pentru o scurtă vreme , revenind în forță la guvernare sub forma PSD-ALDE cu aceeași formulă social-liberală.
  În plus , nu e de neglijat faptul că în mod obișnuit mediul rural are o prezenta mai mare la alegeri (de exemplu 2014 https://m.mediafax.ro/social/alegeri-prezidentiale-turul-ii-bec-prezenta-la-vot-la-nivel-national-la-ora-21-00-62-04-in-primul-tur-prezenta-a-fost-de-52-31-harta-votului-pe-judete-13565620 ).
  Și în urban și în rural , transmiterea mesajelor electorale este dependentă de accesul la canalele mass-media – tv, radio, presa scrisă . Dacă acestea nu sunt accesibile pot fi folosite social media sau contactul direct (evenimente, conferințe, campanii, influențatori…).
  Trebuie spus că cele mai eficace căi de atragere a alegătorilor este … contactul direct .
  De aceea cheia succesului în mediul rural este de fapt utilizarea voluntarilor – influențatori și a campaniilor repetate (săptămânal). 1000 de influențatori itineranți pot „atinge” într-un an 5 milioane de cetățeni (1000x50x100). În doi ani 10 milioane…Oamenii potriviți in locurile potrivite…aduc plus (valoare).

  Tabloul doleanțelor mediului rural are 10-20 de nevoi semnificative, care trebuie identificate/actualizate eventual pe regiuni. Mare parte dintre ele sunt legate de subiecte agricole care pot fi conectate la politicile UE , domeniu în care notorietatea și performanțele dovedite ale lui Dacian Cioloș sunt avantaje excepționale în atragerea și câștigarea încrederii populației rurale. Dacă la asta adăugăm și membrii echipei tehnocrate a lui Cioloș , avantajul se multiplică și diversifică chiar și pentru cei din mediul rural.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Noutăți Generale

Dragos Pîslaru: Un loc la masă cu elita Europei nu se cere, se dobândeşte prin acţiuni

Publicat

pe

Dragoș Pîslaru a declarat, vineri seară, la Realitatea TV, că există un mare contrast între ceea ce declară politicienii români şi modul în care acţionează, ceea ce s-a putut vedea şi joi seară, în timpul ceremoniei de la Ateneul Român de preluare a Preşedinţiei Consiliului UE. În acest sens, Dragoș Pîslaru a subliniat faptul că politicienii români nu pot să ceară un loc la masă cu elita Europei câtă vreme nu sunt dispuşi să îl dobândească prin respectarea principiilor europene.

„Eu am reţinut din discursul doamnei Dăncilă faptul că României trebuie să i se redea locul la masă. Cumva s-a mers pe mesajul că, de fapt, noi avem nişte drepturi şi ele nu ne sunt recunoscute. Or, există o antiteză majoră între discursurile complet lipsite de conţinut ale politicienilor români şi limbajul pe înţelesul tuturor al politicienilor străini – contrastul este extraordinar. Este o lecție importantă, și anume că un loc la masă cu elita Europei nu se cere, se dobândeşte prin acţiuni. E o disonanţă cognitivă majoră între ce declară și cum acționează politicienii români. Mesajele transmise de Juncker şi de Tusk au fost destul de clare. Există un contrast izbitor între nişte oameni crispaţi, care cer să fie primiţi la masa Europei, şi ceilalţi, invitaţii lor, care spun printre rânduri: «faceţi lucrurile pe care trebuie să le faceţi şi veţi fi primiţi»“, a declarat Dragos Pîslaru, vineri seară, la emisiunea „Banii vorbesc“ de la Realitatea TV.

Dragos Pîslaru a subliniat faptul că românii nu au aşteptat niciodată să li se dea totul pe tavă şi că actualii guvernanţi trebuie să reţină faptul că „locul la masă nu se cere, se câştigă“.

„Practic, ai avut pe de-o parte invitaţii din Europa, care vin cu principiile europene, şi, pe de altă parte, tu inviţi în sală oameni care au fost condamnaţi penal. Eu chiar cred că există posibilitatea ca ei să se fi gândit să o facă special: «pe noi nu ne interesează, nouă nu ne pasă»”, a adăugat Dragoş Pîslaru.

Referindu-se la unul dintre subiectele atinse şi de preşedintele Comisiei Europene, Jean- Claude Juncker, vineri, în timpul conferinţei de presă cu şeful statului, Klaus Iohannis, respectiv aderarea României la Spaţiul Schengen, Dragos Pîslaru a precizat că lucrurile sunt clare: „Atâta vreme cât nu vom avea argumente suficient de solide pentru a explica faptul că avem o justiţie independentă, că există o chestiune legată de transparenţă cu privire la sistemul judiciar, fără a limpezi aceste lucruri şi fără a le avea clar stipulate, noi le vom da mereu apă la moară olandezilor şi nu sunt singurii care contestă această problemă”.

Pe de altă parte, Dragoş Pîslaru a ţinut să precizeze faptul că România ar fi trebuit să demareze consultări înainte de a prelua Preşedinţia Consiliului UE, pentru a se asigura că poate împinge anumite proiecte pe agenda europeană. În acest context, referindu-se la Strategia Dunării, el a arătat că aceasta nu a fost o miză pentru România, câtă vreme coordonarea proiectului a rămas strict în zona diplomatică.

„Referitor la alte probleme: dacă nu pregăteşti proiectele respective din timp, cu un lobby pe care să îl accentuezi pe mandatul de dinainte, nu ai şanse. Agenda celor şase luni e deja fixată. Ai fi putut lansa nişte proiecte dacă ai fi avut consultările făcute. E simptomatic pentru România – Strategia Dunării a fost ţinută, ca şi coordonare, de Ministerul de Externe. Strategia Dunării pentru România a fost o serie întreagă de declaraţii, de proiecte care, mai degrabă, au fost formale”, a explicat Dragoş Pîslaru.

Citește în continuare

Noutăți Generale

Dacian Cioloș, în cursa internă PLUS pentru desemnarea candidaților la europarlamentare: România are nevoie vitală de a fi reprezentată în Parlamentul European de oameni competenți

Publicat

pe

PLUS a închis listele de candidatură internă pentru alegerile europene care vor avea loc în 26 mai 2019. În competiția internă s-au înscris 186 de candidați. Urmează perioada de validare, în care candidaturile vor fi analizare din punct de vedere procedural. Lista de candidați eligibili va fi anunțată pe 12 ianuarie.

În perioada cuprinsă între 12 și 15 ianuarie, membrii partidului vor vota candidații preferați printr-un sistem online securizat. Fiecare membru va putea acorda câte un vot pentru cinci candidați preferați.

În baza numărului de voturi vor fi aleși primii 43 de candidați, care vor forma lista candidaților pentru alegerile europarlamentare ale PLUS, urmând ca Biroul Național să înainteze Consiliului Național spre validare lista finală de candidați la alegerile europene.

Printre cei înscriși pe lista de candidatură internă a PLUS se numără și Dacian Cioloș, care și-a argumentat decizia bazându-se pe experiența îndelungată pe care o are în instituțiile europene și pe faptul că a înțeles cum funcționează Uniunea Europeană. „Nu sunt singurul român cu o astfel de experiență, dar sunt unul dintre cei care pot folosi această experiența la cel mai înalt nivel. Desigur, mulți mă vor acuza că nu urmăresc decât să plec departe de țară, în cazul de față la Bruxelles. Dar nu este așa, iar în perioada următoare am să fac tot ce îmi stă în putință să conving cât mai mulți oameni de bunele mele intenții. România are nevoie vitală de a fi reprezentată în Parlamentul European de oameni competenți, care să lupte pentru binele tuturor românilor – atât al celor rămași acasă, cât și al celor din diaspora. Ca să facem țara noastră bine, e nevoie să punem la bătaie toată priceperea și toată energia noastră, pe toate fronturile. A fi europarlamentar nu înseamnă a-ți trăda țara. Din contră! Iar planul meu e să începem să reconstruim România. Am de gând să muncesc pentru țara mea și voi face asta și acasă, și în Parlamentul European“, a declarat Dacian Cioloș.

„Sunt primele alegeri la care participă PLUS și vrem să facem cunoscute intențiile și planurile noastre pentru cât mai mulți români. Noi, toți cei care credem că România trebuie să se schimbe și că se poate schimba, trebuie să facem tot ce ne stă în putință. Și să găsim curajul de a fi normali, de a ne asuma că suntem doar niște oameni care uneori nu sunt perfecti, dar sunt mereu onești. Aș vrea, în primul rând, să vedeți în candidatura mea un îndemn la curaj. Să nu vă mai fie teamă de ce vor spune despre voi. Aveți dreptul la o viață normală. Aerul viciat al politicii românești poate fi schimbat. E nevoie de curaj și perseverență. Vă invit alături de noi, pentru că împreună putem schimba România“, a transmis Dacian Cioloș în mesajul prin care și-a anunțat înscrierea în cursa internă PLUS.

Citește în continuare

Noutăți Generale

Vlad Voiculescu: Gogoși sau dreptate. Asta va fi alegerea pe care o vor avea de făcut românii foarte curând

Publicat

pe

FOTO Steluța Popescu

Vlad Voiculescu îi critică dur pe actualii guvernanți, în cadrul unei postări pe Facebook, pentru întreținerea corupției din sistem prin politicile adoptate, care nu au însemnat decât protejarea acoliților lor și abuzarea românilor, care au ajuns să pătimească în spitalele de stat în condiții mai grele decât în multe închisori sau care îndură frigul crunt în propriile case, în timp ce despăgubirile merg tot către cei care fură.

„Diverși indivizi condamnați de mai multe ori pentru violuri, tentative de viol, tâlharii, acte de corupție și așa mai departe beneficiază de reducerea pedepsei și primesc despăbugiri de mii și de zeci de mii de euro pe motiv că au stat închiși, bieții de ei, în condiții necorespunzătoare. Câți bani vor primi oare cei care au făcut frig crunt în case zilele astea din cauza doamnei Firea și a altora care și-au adus slugile hoațe să se «ocupe» de RADET? Ce despăbugiri vor primi românii care au pătimit în spitalele românești în condiții mai grele decât în multe închisori, fără medicamente, conditionați de vânzarea lucrurilor de prin casă pentru veșnica șpagă?”, scrie pe Facebook Vlad Voiculescu.

În acest sens, fostul ministru al Sănătății în guvernul tehnocrat subliniază că românii își vor putea face dreptate, în contextul alegerilor care urmează, când vor decide pe cine vor să aibă la cârma țării și cine îi va reprezenta în Parelamentul European.

„În logica acestor nemernici care au pus mâna pe guvern, despăgubirile ar trebui să meargă tot către Firea, către managerii de spital hoți, către medicii șpăgari și, în general, către cei care au mințit și abuzat și furat românii, profitând de naivitatea unora cărora ei și prietenii lor le-au vândut din nou gogoși… aceleași gogoși. Gogoși sau dreptate. Asta va fi alegerea pe care o vor avea de făcut românii foarte curând”, conchide Vlad Voiculescu.

Citește în continuare
Noutăți Generaleacum 9 luni

Dragos Pîslaru: Un loc la masă cu elita Europei nu se cere, se dobândeşte prin acţiuni

Noutăți Generaleacum 9 luni

Dacian Cioloș, în cursa internă PLUS pentru desemnarea candidaților la europarlamentare: România are nevoie vitală de a fi reprezentată în Parlamentul European de oameni competenți

Noutăți Generaleacum 9 luni

Vlad Voiculescu: Gogoși sau dreptate. Asta va fi alegerea pe care o vor avea de făcut românii foarte curând

Noutăți Generaleacum 9 luni

Dacian Cioloș: Avem guvernanți cu dublu discurs atunci când vine vorba de Europa, dar am văzut limpede cât de Român e polonezul Donald Tusk

Noutăți Generaleacum 9 luni

Vlad Voiculescu: În următoarea jumătate de an, noi vom determina încotro se îndreaptă această țară

Revista Preseiacum 9 luni

Mirabela Amarandei, despre cartea cu realizările Guvernului în 2018: „Cartea «României de n-ar fi și nu s-ar mai pomeni»“

Editorialeacum 9 luni

România riscă să piardă una dintre cele mai importante bogăţii: tineretul

Noutăți Generaleacum 9 luni

Alin Mituța: „Este vizibil de pe lună că argumentele domnului Meleșcanu și ale PSD-ALDE pentru a justifica scăparea politicienilor corupți de justiție sunt false și ridicole”

Revista Preseiacum 9 luni

2019 în lume, un an cu riscuri în creștere

Noutăți Generaleacum 9 luni

Dacian Cioloș: Riscăm să devenim spectatori captivi ai unei lumi urâte, „împodobită“ cu minciunile din ce în ce mai disperate ale celor care ne guvernează

Cele mai citite