Urmărește-ne
https://impreunapentruromania.ro/wp-content/uploads/2018/07/Întrebăm-România-Împreună.jpg

Revista Presei

Social-democrații din Parlamentul European salută eșecul referendumului. Ramona Strugariu: Cel mai eficient lucru ar fi excluderea PSD din familia social-democrată europeană

Publicat

pe data de

Președintele Grupului Social-Democrat din Parlamentul European, Udo Bullmann

„Social-democrații din Parlamentul European salută eșecul referendumului și accentuează că a sosit momentul ca Guvernul României să se preocupe de problemele reale ale țării. Social-democrații din Parlamentul European sunt colegii europeni ai partidului numit PSD, cel mai mare partid pseudo-social-democrat din istorie. E foarte greu să ai rugăminți serioase către cineva care nu este ceea ce pretinde că este, nu face ce trebuie să facă și nu crede nici el în ce spune“, opinează moderatoarea Comunității RO100 Diaspora, Ramona Strugariu, vizavi de mesajul socialiștilor europeni pentru PSD după referendumul pentru familia tradițională.

Ramona Strugariu susține că cea mai eficientă măsură care ar putea fi luată împotriva PSD ar fi excluderea din familia social-democraților europeni: „E o risipă de energie extraordinară, ca și cum ai încerca să rezolvi probleme din gazeta matematică împreună cu o amoebă. Cel mai eficient lucru pe care ar putea sa îl facă ar fi o excludere. În felul acesta, familia social-democrată europeană s-ar împrospăta (gradual) cu niște reale partide de stânga,
din România, pe măsura ce acestea cresc. Un calcul pe termen lung, benefic pentru ambele părț
i“.

Președintele Grupului Social-Democrat din Parlamentul European, Udo Bullmann, a salutat eșecul referendumului pentru familia tradițională și a cerut Guvernului de la București să se concentreze pe problemele reale, scrie G4Media.

Mai jos, comunicatul integral al lui Udo Bullmann:

„Acest rezultat arată că majoritatea românilor nu au niciun interes în a-și vedea țara discriminând cuplurile de același sex. Schimbarea propusă a fi adusă Constituției ar fi fost un clar pas înapoi pentru drepturile persoanelor LGBT și ne bucurăm că această idee intolerantă asupra conceptului de familie nu a primit susținerea cetățenilor României. Ceea ce ar trebui sa conteze într-o familie este pe cine iubești, nu sexul persoanei de lângă tine.

Grupul nostru a fost întotdeauna vârful de lance al luptei pentru drepturile LGBT și vom susține acest lucru oriunde le vom vedea amenințate. Sperăm că Guvernul României va asculta alegătorii și se va concentra pe problemele care contează pentru aceștia. De asemenea, încurajăm Guvernul să înainteze lucrul pentru legislația parteneriatului civil, care este încă în pregătire.

Am susținut de mult timp faptul că toate statele membre UE trebuie să recunoască parteneriatele civile și căsătoriile persoanelor de același sex, astfel încât cetățenii să aibă statutul și drepturile protejate atunci când intră într-un alt stat membru UE. Acesta este un impediment clar în calea dreptului la libera circulație al cetățenilor, lucru pe care UE are datoria de a-l rezolva“.

Referendumul dezbinării a eşuat din cauza absenteismului, ceea ce va afecta imaginea principalilor jucători din spaţiul public. Rezultatul referendumului nu va fi validat, pentru că n-a întrunit cvorumul de prezenţă (30%).

Revista Presei

Ramona Strugariu, despre extrădarea jurnalistului turc Kamil Demirkaya: „România rămâne încă o țară europeană, care respectă drepturile omului“

Publicat

pe

Kamil Demirkaya. FOTO Inquam Photos

Moderatoarea Comunității RO100 Diaspora, Ramona Strugariu, laudă, în cadrul unei postări pe Facebook, decizia Curții de Apel privind respingerea cererii autorităţilor turce de extrădare a jurnalistului Kamil Demirkaya de la publicaţia Zaman România. Prin această decizie, România dă dovadă că rămâne o țară europeană, în care drepturile omului sunt respectate, consideră Ramona Strugariu.

„Așa cum am sperat, Curtea de Apel a respins extrădarea jurnalistului turc Kamil Demirkaya de la publicaţia Zaman România. România rămâne încă o țară europeană, care respectă drepturile omului. Justiția este, încă, în picioare”, a scris moderatoarea Comunității RO100 Diaspora.

Ramona Strugariu subliniază, în acest context, că decizia instanței arată, o dată în plus, cât de importantă este independența sistemului judiciar: „Mă bucur imens pentru victoria acestui om, care nu este doar a lui, ci a unei lumi libere. Poate acum e și mai clar cât de important este un sistem de justiție independent, fără ingerințe și presiuni politice, cu oameni competenți și integri. Dacă pierdem asta, pierdem tot”, a mai spus Ramona Strugariu.

Curtea de Apel Bucureşti a respins, vineri, cererea autorităţilor turce de extrădare a jurnalistului Kamil Demirkaya de la publicaţia Zaman România. Decizia vine după ce și Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti s-a opus extrădării jurnalistului, potrivit G4Media.ro.

Ziaristul a fost reţinut pe 5 decembrie în baza unui mandat de extrădare emis la ordinul preşedintelui Recep Tayyip Erdogan, fiind acuzat că este membru al Mişcării Gulen, potrivit informaţiei publicate pe site-ul zamanromania.ro. Ulterior, ziaristul a fost eliberat după ce a fost audiat de autorităţile judiciare din România

„Nu doresc să fiu trimis în Turcia. Justiţia nu funcţionează. Cadrele didactice şi jurnaliştii sunt o ţintă pentru autorităţile de acolo. În momentul de faţă, conform statisticilor, din 326 de ziarişti încarceraţi la nivel global, aproximativ 170 sunt reţinuţi în Turcia. (…) Mă opun extrădării. Motivul pentru care mă opun extrădării este că Justiţia nu funcţionează corect în Turcia. Există tortură. (…) Foarte mulţi ziarişti de la sediul central Zaman din Istanbul au fost trimişi la închisoare, precum şi rude de-ale mele”, a afirmat Demirkaya.

Demirkaya se află de doi ani în România și lucrează pentru Zaman România, având un permis de şedere temporară.

În luna noiembrie 2018, el şi-a depus actele pentru prelungirea permisului de şedere, documentele aflându-se în curs de procesare.

Ziaristul turc locuieşte în Bucureşti împreună cu soţia şi fiul său în vârstă de 10 ani.

Citește în continuare

Revista Presei

Vlad Voiculescu critică PSD pentru amânarea celor trei spitale regionale: E un gest de iresponsabilitate față de români

Publicat

pe

Fostul ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu, a criticat dur anunțul făcut de Sorina Pintea, joi seară, potrivit căreia Guvernul a decis să înceapă construirea spitalelor regionale din Iași, Craiova și Cluj după 2021. Vlad Voiculescu acuză PSD că își minte din nou votanții prin nerespectarea promisiunilor avansate în campania electorală și că dă dovadă de iresponsabilitate.

„Doamna Sorina Pintea pare – și într-o oarecare măsură probabil chiar este – o victimă abuzată de propriul partid – cu actualii și foștii săi meșteri într-ale sănătății”, a declarat Vlad Voiculescu pentru G4Media.ro, după ce Sorina Pintea a anunțat, la Realitatea TV, că amână construirea celor trei spitale regionale, motivând că astfel ar putea obține mai mulți bani de la Comisia Europeană.

„E un gest de iresponsabilitate față de români, față de votanții pe care PSD i-a mințit în campania electorală. Să spui că spitalele regionale vor fi construite după 2021 pentru a obține mai mulți bani europeni și că ăsta este cel mai bun lucru pentru poporul român… este ca și cum un medic ar refuza administrarea tratamentului salvator unui tânăr și i-ar spune că oricum la bătrânețe va avea din nou nevoie de tratament, încă și mai mare”, a mai spus fostul ministru al Sănătății.

Vlad Voiculescu a reamintit demersurile făcute, în perioada în care se afla la conducerea Ministerului Sănătății, pentru a demara lucrările la cele trei spitale.

„În aceeași Românie, același PSD – chiar prin Liviu Dragnea, pe atunci ministru al Dezvoltării, a negociat (prost, e adevărat!) fondurile europene pentru aceste spitale regionale. Și tot în aceeași Românie, dar cu alt fel de oameni, în 2016, am făcut planurile regionale de servicii – condiționalitate ex-ante-obligatorie pentru a accesa fondurile. Am identificat terenurile pe care să se construiască cele trei spitale, am obținut un grant (bani gratis) de 1,5 milioane de euro de la Comisie din fonduri adiacente Planului Juncker și am încheiat un acord cu Banca Europeană de Investiții (BEI) pentru a folosi banii de mai sus și a avea studii de fezabilitate/planuri de spital făcute ca lumea, nu bani sifonați la firme prietene ale partidului à la PSD”, a detaliat Vlad Voiculescu.

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a mai declarat, joi seară, la Realitatea TV, că începerea lucrărilor a fost considerabil întârziată, astfel că este prioritară acum obținerea mai multor bani europeni pentru cele trei spitale. Totodată, Pintea a spus că, în momentul de față, doar la Iași este terminat studiul de fezabilitate, urmând ca în celelalte două orașe să fie încheiate pe 15 ianuarie 2019.

Citește în continuare

Revista Presei

Oana Bogdan: Ce a făcut PSD în ultimii doi ani? Aproape că a transformat România în autocrație, iar democrația, în instrument de opresiune

Publicat

pe

Oana Bogdan, fost secretar de stat în Ministerul Culturii în guvernul tehnocrat și cofondatoare a Mișcării România Împreună (RO+), critică PSD pentru modul dezastruos în care a condus România în ultimii doi ani, acuzând partidul aflat la guvernare că nu a făcut altceva decât să transforme democrația într-un instrument de opresiune.

În cadrul unei postări pe Facebook, Oana Bogdan amintește de protestul de amploare care a avut loc în Piața Victoriei pe 10 august și de revolta oamenilor ieșiți în stradă să ceară respectarea drepturilor lor și pentru democrație, la doi ani de la alegerile parlamentare.

„Eu am votat la Paris în 2016. Eram acolo cu treabă, la UNESCO, pentru Roșia Montană. Votul meu n-a fost suficient și a câștigat PSD. Care ce a făcut în ultimii doi ani? Aproape că a transformat România în autocrație și democrația, în instrument de opresiune. Pe 9 august 2018 scriam în blogul Adevărul despre scenariul lui Dragnea pentru ţara-n care m-am născut: «Nu-i aşa că va uimeşte asemănarea dintre ceea ce s-a întâmplat în Ungaria şi în Polonia până acum şi ce se petrece în România? Nu-i aşa că simţiţi un fior rece pe şira spinării? Eu îl simt de ceva vreme, de aceea mă întorc în ţara-n care m-am născut. Mâine, #10august, va avea loc marea unire a românilor de pretutindeni. Vom manifesta, împreună, pentru democraţie, pentru ca România să nu ajungă un Franken-Stat precum Polonia şi Ungaria. Pentru că, oameni buni, pe lângă pesta porcină africană, suntem infectaţi cu ceva mult, mult mai grav: cu „nedemocraţie”. Dar mâine vom opri această infecţie şi vom salva România. Venim să cerem demisia Guvernului şi a penalilor din funcţii publice, căci ei nu servesc interesele cetăţenilor românilor»“, a scris Oana Bogdan pe Facebook.

În acest context, Oana Bogdan menționează articolul publicat în urmă cu o zi în The Washington Post în care România apare prezentată alături de Ungaria, Republica Cehă și Polonia, ţări în care liderii politici încearcă să-şi consolideze controlul asupra societăţii, în ciuda protestelor de stradă ale cetățenilor.

„Știți ce s-a întâmplat pe 10 august… Așa încât, ieri, Washington Post a relatat despre bătălia în curs din Polonia, Ungaria, România şi Republica Cehă, unde liderii încearcă să consolideze controlul, iar cetăţenii luptă. Bătălia nu e pierdută”, a conchis Oana Bogdan.

Cotidianul The Washington Post a publicat, luni, o analiză privind situația politică din Polonia, Ungaria, România și Republica Cehă, arătând cum aceste țări, care au reprezentat odată triumful libertăţii, utilizează acum structurile democratice ca instrumente ale opresiunii, marcând intrarea într-o nouă eră a autocraţiei, potrivit HotNews.ro.

„În România, liderul social-democraţilor de guvernământ – un bogat om de afaceri devenit politician, Liviu Dragnea – a fost condamnat de două ori pentru acuzaţiile de corupţie şi fraudă la vot. Pe fondul unor acuzaţii ulterioare de corupţie mai mare, guvernul său a înlăturat procurorul anti-fraudă al naţiunii şi a promovat o legislaţie despre care experţii spun că va ţine la distanţă alţi anchetatori. A pune botniţă organismelor de supraveghere a corupţiei a fost o marcă a creşterii autorităţii executive în alte părţi ale regiunii. Şi mulţi români nu par a fi prea deranjaţi. România este încă a doua cea mai săracă ţară din UE, cu segmente mari de populaţie care cu greu îşi duce zilele în mediul rural agrar. Dar în Bucureşti – capitala care a fost amenajată şi reconstruită în stilul sumbru al dictaturii din era comunistă – există acum un strop de ostentaţie: cluburi de dans la modă şi mall-uri moderne care pot rivaliza cu cele din Occident. Între timp, cea mai mare catedrală ortodoxă din lume se ridică în apropierea centrului oraşului, cu intenţia de a fi încununată cu cel mai mare clopot din Europa. Într-o naţiune religioasă, proiectul majoritar finanţat de guvern a câştigat credibilitate pentru partidul de guvernământ”, scrie The Washington Post.

Citește în continuare

Cele mai citite