Urmărește-ne
https://impreunapentruromania.ro/wp-content/uploads/2018/07/Întrebăm-România-Împreună.jpg

Comunități Locale România 100

RO100 Bacău susţine egalitatea de şanse a copiilor la educaţie. „Fapte, nu vorbe!“

Publicat

pe data de

„Continuă să înveți!“ a fost îndemnul Comunităţii Ro100 Bacău pentru 30 de copii din municipiu aflaţi în risc de abandon şcolar.

30 de copii din mai multe şcoli şi licee băcăuane au primit de la Comunitatea RO 100 Bacău, în cursul săptămânii trecute, ghiozdane noi, pline cu rechizitele necesare unui an şcolar, donate sau cumpărate cu sprijinul oamenilor care au înţeles că toţi copiii acestei ţări trebuie să aibă şanse egale la educaţie şi că unora li se refuză acest lucru din lipsa posibilităţilor materiale ale părinţilor. Cei 30 de copii au fost ajutați pe baza informațiilor primite de la dascălii lor privind situația materială a famiilor și gradul de risc de abandon școlar la care sunt expuși aceștia.

Am stat de vorbă si cu părinţii, am încercat să le înţelegem situaţia şi problemele, am înţeles că veniturile sunt mici şi cerinţele şcolare sunt mari şi că statul român e prea puţin interesat de ceea ce se întâmplă cu ei şi copiii lor. De asemenea, am întâlnit oameni cu situaţii complicate, cu necazuri mult mai mari decât lipsurile materiale. Pe unii dintre ei îi vom sprijini şi în viitor. Dincolo de  cifre şi statistici, fiecare ghiozdan oferit ne-a dat ocazia unei strângeri de mână, ne-a întors un zâmbet sincer, ne-a spus o poveste de viaţă.

În timp ce unii au ca unică preocupare îngenuncherea justiţiei pentru scăparea propriei persoane, ciuntirea statului de drept sau gazarea populaţiei la mitinguri paşnice, alţii, şi din ce în ce mai mulţi, aleg să se implice în problemele comunităţii şi să încerce, pe cât posibil, să le şi rezolve. Dintre cei din urmă, aproape 50 de oameni au ales să sprijine demersul nostru şi, pentru asta, le spunem şi noi un simplu: mulțumim!

Încântarea din ochii copiilor, mulţumirile părinţilor şi emoţia noastră privindu-i le transmitem mai departe tuturor celor care ne-au sprijinit cu donaţii, în rechizite sau bani, şi îi asigurăm că donaţiile lor au ajuns acolo unde era mare nevoie de ele.

Şi, pentru că o poză face mult mai mult decât orice cuvânt, vă prezentăm câteva imagini de la acţiunea noastră, bineînţeles, cu respectarea dreptului la protejarea imaginii şi a identităţii copiilor.

Citește în continuare
Adaugă un comentariu

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Comunități Locale România 100

Comunitatea RO100 Bruxelles are noi comoderatori și anunță o întâlnire cu Dacian Cioloș

Publicat

pe

Comunitatea RO100 Bruxelles și-a ales marți, 13 noiembrie, doi noi comoderatori, Ștefi Moise și Irina Constantinescu, și anunță o întâlnire cu liderul Mișcării România Împreună (RO+), Dacian Cioloș, pe 27 noiembrie, și continuarea campaniei de strângere de semnături pentru „Oameni noi“.

Ștefi Moise și Irina Constantinescu au fost alese comoderatoare ale RO100 Bruxelles în cadrul întâlnirii RO100 Cafe #11, din cinci candidaturi depuse. „Cele două au fost singurele implicate activ și care ne-au ajutat constant la organizarea evenimentelor și promovarea comunității și suntem siguri că vor face o treaba bună“, scrie pe pagina de Facebook a comunității.

Totodată, comunitatea din Bruxelles a RO100 a anunțat organizarea unei noi întâlniri a membrilor în data de 27 noiembrie, la care va participa și Dacian Cioloș, fondator al Platformei RO100 și al RO+. Membrii RO100 care vor să participe la eveniment se pot înscrie AICI.

RO100 Bruxelles continuă și strângerea de semnături pentru campania „Oameni noi în politică“, printr-o acțiune organizată duminică, în zona Clemenceau din Bruxelles.

Iar pentru că perioada Sărbătorilor de Iarnă se apropie, comunitatea din Bruxelles va demara curând și campania „Aducem zâmbet de Crăciun“, în cadrul căreia se vor strânge donații pentru copii din diverse comunități locale românești. Informațiile privind perioada campaniei si cazurile sociale care vor fi ajutate vor fi făcute publice curând pe pagina de Facebook a RO100 Bruxelles. Evenimentul de strângere a donațiilor vine ca urmare a succesului întreprins de campania similară organizată cu ocazia Paștelui.

Citește în continuare

Comunități Locale România 100

Comunitatea RO100 Roma strânge semnături pentru „Oameni noi“ de la românii din Italia. Mai sunt de strâns 50.000 de semnături

Publicat

pe

FOTO Facebook

Membrii RO100 Roma participă activ la strângerea de semnături pentru inițiativa „Oameni noi în politică“. Carmen Lavinia Orbulescu, membră a comunității RO100 Roma, a mers pe șantierele italiene unde lucrează români pentru a le vorbi despre inițiativa cetățenească de reformare a legilor electorale și pentru a-i convinge să semneze, astfel încât românii din diaspora să fie mai bine reprezentați în Parlament la alegerile viitoare. Mai sunt necesare 50.000 de semnături, care se pot strânge până la 1 decembrie.

„Cum să nu fiu mândru de colegii din RO100 Roma care au strâns astăzi semnături pentru proiectul #oameninoi printre românii aflați la muncă în Italia? Ne-am propus ca noi, cetățenii, să schimbăm legile electorale care stabilesc cum ei, politicienii, ajung în funcție. Cum? Printr-o inițiativă legislativă cetățenească. Până acum nu s-a mai făcut asta în România“, a scris pe pagina sa de Facebook avocatul Andrei Lupu, moderator al RO100 Ploiești.

Inițiativa „Oameni noi în politică“, lansată de 30 de organizații non-guvernamentale și partide politice, își propune modificarea legilor electorale pentru ca primarii să fie aleși în două tururi, candidații independenți și partidele noi să aibă acces mai ușor la funcții publice, iar diaspora să fie mai bine reprezentată în Parlament.

Citește în continuare

Comunități Locale România 100

RO100 Londra împlinește un an de la înființare și sărbătorește alături de românii din comunitate

Publicat

pe

Comunitatea RO100 Londra împlinește un an de la înființare și, pentru a marca evenimentul, organizează o întâlnire cu românii din comunitate, pe 25 noiembrie, la Hoxton, Shoreditch. Scopul întâlnirii este de a discuta despre proiectele realizate în primul an și de a pune pe agendă noi proiecte pentru membrii comunității.

Potrivit anunțului de pe pagina de Facebook RO100 Londra, biletele, disponibile pe Eventbrite, sunt gratuite și-i ajută pe organizatori să estimeze prezența pentru rezervarea unui spațiu adecvat. Evenimentul este programat să înceapă la ora 15.30.

RO100 Londra a fost înființată în noiembrie 2017 și va sărbători un an de activități civice alături de toți cei care doresc să se implice pentru a aduce schimbarea în bine a societății.

Platforma RO100 reunește peste 90 de comunități locale, inclusiv în diaspora, și își propune să implice membrii comunităților în acțiuni civice. Schimbarea în societate se poate realiza inclusiv de jos în sus, prin implicarea fiecărei persoane.

Citește în continuare
Revista Preseiacum 4 ore

Oana Bogdan, la Alba Iulia: Proiectăm o țară în care cei plecați la muncă în străinătate să vrea să se întoarcă, să muncească și să își educe copiii

Stiri RO+acum 16 ore

Teleormanul vrea Oameni noi în politică. Dacian Cioloș: „Lucrurile pot să evolueze doar în măsura în care ne asumăm să susținem oameni de bună-credință și onești“

Stiri RO+acum O zi

Oana Bogdan, la Radio Unirea Alba Iulia: „Vrem să creăm o punte între rural și urban. Ne propunem să fim un partid de masă”

Stiri RO+acum O zi

Oana Bogdan, la Alba Iulia: „Domeniul construcțiilor este văduvit în România, are probleme uriașe, pentru că nu mai sunt oameni”

Comunități Locale România 100acum 2 zile

Comunitatea RO100 Bruxelles are noi comoderatori și anunță o întâlnire cu Dacian Cioloș

Stiri RO+acum 2 zile

Dacian Cioloș: Fără o administrație publică performantă, patinăm în gol. Eficiența unui guvern depinde de profesionalismul administrației publice

Comunități Locale România 100acum 2 zile

Comunitatea RO100 Roma strânge semnături pentru „Oameni noi“ de la românii din Italia. Mai sunt de strâns 50.000 de semnături

Stiri RO+acum 2 zile

Dacian Cioloș: „USR are un culoar de nișă pe care îl valorifică foarte bine. Electoratul nostru vine din diferite medii sociale. E un alt culoar, pe care îl acoperim noi“

Stiri RO+acum 2 zile

Dacian Cioloș: Societatea nu se transformă doar schimbând sistemul de învățământ. Dacă nu o să ne schimbăm cu toții, nu o să putem avansa

Stiri RO+acum 3 zile

Dacian Cioloș: Mă bucur că partidele de opoziție caută soluții pentru a trimite acest guvern acasă. Avem nevoie de alegeri anticipate

Cele mai citite