Urmărește-ne
https://impreunapentruromania.ro/wp-content/uploads/2018/07/Întrebăm-România-Împreună.jpg

Editoriale

Odă „hoţilor, cerşetorilor şi curvelor“ care vin la miting pe 10 august

Publicat

pe data de

Un anumit domn Cristian Prescorniţoiu, şeful Inspecţiei în Construcţii Vrancea, a distribuit pe internet o postare în care susţine aşa: „10 august, cea mai mare sărbătoare europeană. Se goleşte Europa de Hoţi, Cerşetori şi Curve, că se duc la protest în România“.

Ce ştim despre acest domn Cristian Prescorniţoiu: conform publicaţiei Adevărul, „se află la şefia Inspectoratului pentru Construcţii Vrancea de aproape două decenii, fiind intermitent ba inspector-şef, ba adjunct al inspectorului-şef. În actualul mandat, a ajuns la conducere în 2016, după ce inspectorul-şef Dragoş Micu a decedat. Conform ultimei declaraţii de avere, depusă în aprilie, el are trei case, mai multe terenuri şi o leafă lunară de 7.500 de lei“.

Carevasăzică, este funcţionar public, al cărui salariu este plătit de familiile „hoţilor, cerşetorilor şi curvelor“ care au rămas acasă sau chiar, în mod direct, de către „hoţii, curvele şi cerşetorii“ plecaţi în lumea largă cu unicul scop de a goli Europa la momentul potrivit, participând la proteste. Domnul Cristian Presconiţoiu, abonat permanent al statului român, adică al nostru, îşi şterge picioarele adânc înfipte în bugetul ţării cu 20% din populaţia României, aproximativ 5 milioane de oameni care trăiesc şi muncesc în diaspora, majoritatea goniţi de greutăţi şi de iresponsabilitatea unor guvernări care nu au făcut nimic pentru aceşti oameni, nici pentru familiile lor. Face el, in schimb, în nume propriu, ceva pentru ei: îi face hoţi, cerşetori şi curve.

Domnule Cristian Prescorniţoiu, o asemenea neruşinare nu cred că am mai întâlnit până acum, iar faptul că v-o permiteţi pe banii noştri mă determină să vă cer demisia acum, astăzi, în următoarea oră, iar dacă nu aveţi bunul-simţ să o faceţi, cer să fiţi demis imediat! O cer în calitate de cetăţean român plătitor de impozite şi de locuitor al diasporei de aproape 10 ani! Cum vă permiteţi să mă faceţi curvă pe banii mei? Cum vă permiteţi să îmi faceţi fratele hoţ şi cerşetor? Nu vă e ruşine obrazului să folosiţi un asemenea limbaj incalificabil, din ipostaza de funcţionar public, referindu-vă la nişte oameni care poartă pe umeri responsabilităţi pe care cei care v-au numit pe dumneavoastră în funcţie nu au avut niciodată competenţa sau măcar intenţia să şi le asume?

Hoţii, curvele şi cerşetorii aceştia au adus în ţară o medie de peste 3 miliarde de euro, din care o parte au fost încasaţi ca venit la bugetul de stat, în ultimii 10 ani. Numai anul trecut au trimis acasă peste 5 miliarde de euro. Hoţii, curvele şi cerşetorii la care vă referiţi au împânzit şantierele şi universităţile Europei deopotrivă cu răbdarea, puterea lor de muncă, bunul lor simţ şi competenţa lor profesională, cu efortul şi curajul lor, cu dorul lor de casă. Iar dumneavoastră îi insultaţi şi le spuneţi că merită tunuri cu apă şi şocuri electrice pentru că aleg să protesteze liber faţă de unele abuzuri pe care le practică indivizi identici ca profil şi limbaj cu dumneavoastră?

Nu vă trosneşte scaunul de inspector sub fundul care a gândit în locul capului, când aţi deschis gura şi aţi umilit 5 milioane de oameni care sunt cu infinit mai mare bun-simţ şi cu mai multă responsabilitate decât aţi manifestat dumneavoastră, vorbind aşa despre ei? Sau vă aşteptaţi ca, odată ce se pensionează de pe unde cerşesc şi curvăsăresc, să vină şi să vi-l pupe cu servilism, pe al dumneavoastră şi pe al altora, după ce şi-au rupt spinările printre betoanele, câmpurile şi azilurile de bătrâni ale Europei?

Nu aveţi niciun prieten, nicio rudă curvă, hoţ sau cerşetor care să vă povestească despre cum au rămas acasă nişte oameni dragi cărora le asigură strictul necesar, cu sacrificii mari, nişte copii pe care nu îi simte crescând, pe care îi vede, poate, o dată pe an şi pe care îi lasă în poartă cu lacrimi în ochi de fiecare dată când pleacă?

Nu aveţi niciun drum prin Europa pe care o invocaţi şi în care, dacă un om aflat într-o funcţie publică ar deschide gura să debiteze enormităţile pe care le-aţi debitat dumneavoastră şi ar ameninţa cu tunuri de apă şi şocuri electrice nişte oameni care vin – cu eforturi, conştiinţă şi responsabilitate faţă de ţara lor – să manifesteze paşnic, ar zbura instantaneu din funcţia pe care o deţine?

Şi, ghici ce, domnule Prescorniţoiu, după ce zboară de acolo, după 20 de ani de abonament la stat, ce se face dacă nu-şi găseşte loc de muncă în ţară? S-ar putea să trebuiască să plece hoţ, curvă sau cerşetor prin lume, ca să-şi ajute familia, dacă are curaj. Ceea ce, sincer, pe dumneavoastră nu vă văd în stare să faceţi, oricum.

Astăzi, neruşinarea vă poartă numele, domnule Cristian Prescorniţoiu! Demisia!

Editorial apărut pe site-ul Adevărul

Citește în continuare
1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Barbu

    2 August 2018 at 11:08 pm

    Dacă ar fi așa, atunci nu ar avea logică. Hoților, curvelor și cerșetorilor le convin de minune o justiție imperfectă.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Editoriale

Cum a pierdut PSD în doar câteva zile alegerile viitoare

Publicat

pe

PSD încă părea un partid solid chiar şi după un an şi jumătate de guvernare anemică, trei premieri schimbaţi, sute de zile de proteste de stradă, un preşedinte de partid dublu condamnat penal şi multe gafe zilnice din cauza incompetenţei miniştrilor. Partidul-stat a pierdut însă viitoarele alegeri pe mâna sa în doar câteva zile.

Pesta porcină africană şi intervenţia jandarmilor la protestul diasporei sunt crucile care vor fi puse la următoarele alegeri pe fostul mare partid lansat de Ion Iliescu.

Spun că PSD părea încă solid pentru că, practic, prin modul său de a guverna, împărţise lumea în două tabere cu convingeri din ce în ce mai puternice pro şi contra. Nimeni nu câştiga şi nimeni nu pierdea prea mulţi adepţi în războiul ăsta de uzură. Dragnea nu făcuse, de când a preluat guvernarea, decât să radicalizeze electoratul propriu împotriva celor care „vor să fure guvernarea legitimă“ – electorat care îi rămăsese oarecum aproape inerţial pentru că oamenii acceptă cu greu că au greşit atunci când au ales – şi cetăţenii care şi-au dat seama cât de toxică este de fapt guvernarea roşie.

Vara lui 2018 este însă momentul în care PSD s-a prăbuşit prin două evenimente care nu vor putea fi explicate oricât de mulţi bani vor fi băgaţi în propaganda de partid şi de stat. Şi nu vor putea fi explicate propriului electorat, cel care atunci când a votat PSD a crezut că scandalurile vor fi puţine, că ţara va fi stabilă şi că guvernul PSD va fi coerent şi nu va face schimbări bruşte de direcţie. Frica celor care îndeobşte votează PSD este frica de nou, frica de schimbare a unui mod de viaţă cunoscut. Sunt mulţi oameni buni care votează PSD, muncitori, mici antreprenori de la ţară care nu-şi doresc mutări de direcţie pentru că li s-ar schimba lumea şi ei cred că s-ar adapta greu. Unii dintre ei au mai făcut în trecut experimente, au votat altceva şi acel altceva le-a tulburat apoi existenţa pentru că nu le-a ascultat vocea.

PSD însă va plăti două evenimente pe care le-a gestionat catastrofal.

Apariţia şi răspândirea pestei porcine africane loveşte în mulţi oameni din bazinul electoral al PSD. Şi loveşte crunt. Mii de gospodării cu zeci de mii de porci sacrificaţi vor pătimi anul acesta din incompetenţa unui guvern care vorbeşte mult şi acţionează debil. Cei de la ţară înţeleg uşor acum ce înseamnă un ministru incompetent, un guvern care nu are coordonare. Şi înţeleg lipsa de empatie cu care sunt trataţi, dincolo de banii pe care-i vor primi pentru pierderile de animale. De când a apărut pesta porcină oamenii nu au fost sfătuiţi, nimeni nu le-a vorbit despre efecte şi despre paşii care se fac mai departe. Mulţi fermieri mici şi mari care aveau abatoare au înţeles abia acum ce se întâmplă, când singura modalitate de guvernare pe care o ştie PSD este „merge şi aşa“. Fermierii sunt oameni care au învăţat mult în ultimii ani, care ştiu care-s drepturile lor şi care începuseră să aibă exporturi consistente în afara ţării. Pentru mulţi dintre ei piaţa Uniunii Europene se va închide pentru mulţi ani de acum înainte şi ei ştiu că guvernul PSD nu a făcut mai nimic să împiedice asta.

Al doilea eveniment care distruge încrederea propriului electorat în PSD este intervenţia brutală la protestul diasporei. Acolo, în Piaţă, se aflau mii de oameni care au venit în vacanţă acasă. De la protest au plecat la familiile lor din toată ţara, la părinţi şi bunici. Vor umbla pe la rude, acolo unde mulţi stau captivi cu urechile la televiziunile de propagandă guvernamentală, şi vor povesti la prima mână ce li s-a întâmplat. Aceşti oameni muncitori, pe care PSD i-a tratat cu gaze lacrimogene şi cu bastoane, vor sparge acel zid dintre manipulare şi adevăr. Adevărul pe care ei îl vor rosti în satele şi oraşele decuplate de la actualitatea politică va fi mai puternic decât orice adevăr ar veni de la partidele de opoziţie. Pentru că aceşti oameni sunt de încredere şi ei sunt susţinătorii familiilor lor rămase în ţară. Oricât ar plânge fals doamna Carmen Dan la televizor, oricâte promisiuni va face Liviu Dragnea de azi înainte, PSD nu va mai putea recupera pierderile din aceste zile.

Editorial apărut pe Adevărul.ro

Citește în continuare

Editoriale

De ce nu a scos doamna Dan din priză mai repede manipulările

Publicat

pe

La o săptămână de la incidentele din 10 august, Carmen Dan scoate din priză 10 manipulări – unele, naivităţi fără efect care au circulat pe reţelele sociale înainte, în timpul şi după miting. E perfect atunci când există autorităţi care combat zvonurile şi ştirile false, dar dacă le ţii o săptămână la dospit şi le laşi să circule cu bună ştiinţă înseamnă ori că până atunci nu te-au interesat, ori că nu ţi-ai îndeplinit rolul şi obligaţiile.

Doamna Dan procedează fix ca o secretară bugetară. Le-a adunat pe-o listă când au apărut, nu le-a scos până acum pentru că au fost câteva zile libere legale şi, după vreo şapte zile, le-a scos ca noi, deşi erau deja istorie.

Însă, dacă aceste ştiri false au contribuit la incidentele din 10 august, doamna Dan tocmai s-a dat cu capul de uşă, pentru că nu au fost combătute ferm şi punctual în acele zile fierbinţi în care adevărul conta enorm, ca să nu se ajungă la violenţe sau ca acestea să nu fie amplificate.

Manipulările şi zvonurile iau amploare pentru că autorităţile nu le combat sau, mai grav, le amplifică. Cel puţin unul dintre cazurile de manipulare prezentate de Carmen Dan a fost livrat publicului chiar de autorităţi, adică de purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei. Dar să luăm câteva, pe rând, să vedem de ce s-au răspândit.

– „Au fost folosite substanţe interzise care pot provoca moartea în trei săptămâni“. 

Aşa ceva, dacă a fost rostit public, ar fi trebuit combătut imediat de Jandarmerie sau chiar de doamna Dan. Nu poţi să laşi un asemenea zvon să circule, ca la Revoluţie cu apa otrăvită. Iese cineva în conferinţă de presă, la Guvern direct, dacă este necesar, şi panica se stinge imediat ce se prezintă ce substanţe conţineau grenadele şi ce gaze lacrimogene s-au folosit. Însă doamna Dan şi subordonaţii au stat cu toate datele astea zile întregi la secret, deşi nu exista absolut niciun motiv să nu explice cum stau lucrurile, atâta timp cât ele au fost cumpărate legal şi aveau avize. Zile întregi, presa, ONG-urile, pacienţii internaţi au cerut aceste date pe legea informaţiilor publice şi prin alte apeluri şi nimeni nu le-a dat. Asta înseamnă că exact doamna ministru Carmen Dan, Poliţia şi Jandarmeria au întreţinut o panică publică nejustificată şi împotriva oricărei reguli de comunicare guvernamentală.

– „S-a spus că jandarmii au oprit trenuri şi maşini cu oameni care veneau la proteste“.

Pe 10 august, a circulat, într-adevăr, zvonul ăsta, dar tot din cauza unor autorităţi incapabile să dea rapid răspunsuri la chestiuni minore care, dacă nu sunt combătute, riscă să fie amplificate. Din cauza unei probleme tehnice, pe la Chitila se circula pe un singur fir de cale ferată, iar multe trenuri care veneau dinspre Craiova au avut întârzieri foarte mari. Dacă un deştept de la CFR sau chiar ministrul Transporturilor ar fi ieşit dimineaţa să spună de ce au trenurile întârzieri, problema cu fake news-ul ăsta ar fi fost rapid rezolvată. Aşa, lăsând lumea în beznă, oamenii au inventat ceea ce credeau că le-ar putea face PSD într-o zi de proteste. Şi a părut plauzibil.

– „S-a lansat ideea că tânăra jandarm nu a fost internată şi că s-a întors în piaţă“.

Aici, problema e mai complicată, pentru că toată istoria cu femeia jandarm a fost folosită de instituţiile de forţă drept argument principal al reprimării manifestaţiei. E un caz pe care îl va descâlci procuratura şi, apoi, judecătorii. Însă este şi un caz care putea fi explicat rapid de colegii jandarmi sau de spitalul în care a fost tânăra internată. În cazuri publice în care interesul este major, există procedura „buletinului medical“, care poate fi făcut public rapid, pentru a nu lăsa loc de speculaţii. Acest lucru nu s-a întâmplat, aşa că fiecare tabără a vehiculat informaţii parţiale. Jandarmeria, de exemplu, a folosit cazul pentru justificarea forţei şi a exagerat diagnosticul chiar în ziua în care se ştia că tânăra nu se află în pericol medical. Or, acest lucru este la fel de condamnabil precum orice exagerare „găsită“ de doamna Dan şapte zile mai târziu.

Ca cele trei exemple de mai sus sunt toate „descoperirile“ ministrului de Interne. Toate, absolut toate puteau fi lămurite în timp real prin purtători de cuvânt, miniştri şi alţi responsabili. Să vii să te plângi după o săptămână că ele au circulat este încă o dovadă a incompetenţei care guvernează autorităţile în vremea PSD.

Editorial apărut pe Adevărul.ro

Citește în continuare

Editoriale

Antipa până la capăt

Publicat

pe

FOTO Hotnews

Stimată Viorica, doamnă Dăncilă, faceţi o confuzie. Cetăţenii din Piaţa Victoriei nu au atacat Guvernul, ei apărau Antipa. De dumneavoastră, de Dragnea şi de Firea, de Norica şi de Pop, de toţi ăia care vă enervaţi când vi se spune să puneţi un i în plus la copiii în care aţi dat cu gaze.

Apărau Antipa de dumneavoastră, căci aţi fi în stare să treceţi Antipa în subordinea ministerului lui Daea, pentru că, atunci când auziţi cuvântul dinozaur, vă emoţionaţi că vă aduce aminte de Dragnea.   Cetăţeni, la arme! E nevoie de curaj, e nevoie de perseverenţă. Girafa de la Antipa are nevoie de noi! Avem datoria să apărăm Antipa ca şi când am fi în tranşeele de la Mărăşeşti, Mărăşti, Oituz. Ca şi când Dragnea şi cu Firea ar vrea să ne fure dreptul de a sta pe bordură la Girafă. Pentru că, la 100 de ani după, merită din toate motivele din lume să le spui că „pe aici nu se trece“.

Ce-i drept, nici ei nu ar vrea să treacă pe la Antipa, că cine a auzit de vreun pesedist care să meargă la muzeu? Ce şpagă poţi să iei de la un muzeu? Poate, din renovarea lui, dar Antipa e deja renovat şi plin de copii, nu prea mai ai ce să furi de acolo. Nişte oase vechi cu care nu ai ce să faci, ei rod doar oase proaspete. Plus că sunt convins că, dacă îi duci pe cei de la PSD la muzeu, rişti să îi vezi că îi apucă vreo criză de tuse, le curg ochii, li se arde pielea. Mersul la muzeu pentru ei e ca şi când le-ai dat cu gaze în ochi ore în şir. Aşa că nu ar vrea să viziteze Antipa, ei şi-ar dori doar să intre cu caii jandarmilor în oamenii care stau în faţă la Antipa. Atât îi duce mintea.

Aşa că luaţi ce puteţi – câine, copil, bunic – şi veniţi de câte ori puteţi la Antipa. Pentru că în faţă la Antipa e România care nu a fost să fie. Hipsteri, iepuri mizantropi, copii de toate vârstele, biciclete, porumbei, pensionari. Oameni şi poveşti. Şi toţi trebuie să înţeleagă că pericolul e aproape, e dincolo de piaţă, are feţe hidoase şi multe, buhăite de bani şi frică, de dorinţa de a-şi bate concetăţenii care nu li se supun.

Antipa până la capăt!

Editorial apărut pe Adevărul.ro

Citește în continuare

Cele mai citite