Urmărește-ne
https://impreunapentruromania.ro/wp-content/uploads/2018/07/Întrebăm-România-Împreună.jpg

Editoriale

Odă „hoţilor, cerşetorilor şi curvelor“ care vin la miting pe 10 august

Publicat

pe data de

Un anumit domn Cristian Prescorniţoiu, şeful Inspecţiei în Construcţii Vrancea, a distribuit pe internet o postare în care susţine aşa: „10 august, cea mai mare sărbătoare europeană. Se goleşte Europa de Hoţi, Cerşetori şi Curve, că se duc la protest în România“.

Ce ştim despre acest domn Cristian Prescorniţoiu: conform publicaţiei Adevărul, „se află la şefia Inspectoratului pentru Construcţii Vrancea de aproape două decenii, fiind intermitent ba inspector-şef, ba adjunct al inspectorului-şef. În actualul mandat, a ajuns la conducere în 2016, după ce inspectorul-şef Dragoş Micu a decedat. Conform ultimei declaraţii de avere, depusă în aprilie, el are trei case, mai multe terenuri şi o leafă lunară de 7.500 de lei“.

Carevasăzică, este funcţionar public, al cărui salariu este plătit de familiile „hoţilor, cerşetorilor şi curvelor“ care au rămas acasă sau chiar, în mod direct, de către „hoţii, curvele şi cerşetorii“ plecaţi în lumea largă cu unicul scop de a goli Europa la momentul potrivit, participând la proteste. Domnul Cristian Presconiţoiu, abonat permanent al statului român, adică al nostru, îşi şterge picioarele adânc înfipte în bugetul ţării cu 20% din populaţia României, aproximativ 5 milioane de oameni care trăiesc şi muncesc în diaspora, majoritatea goniţi de greutăţi şi de iresponsabilitatea unor guvernări care nu au făcut nimic pentru aceşti oameni, nici pentru familiile lor. Face el, in schimb, în nume propriu, ceva pentru ei: îi face hoţi, cerşetori şi curve.

Domnule Cristian Prescorniţoiu, o asemenea neruşinare nu cred că am mai întâlnit până acum, iar faptul că v-o permiteţi pe banii noştri mă determină să vă cer demisia acum, astăzi, în următoarea oră, iar dacă nu aveţi bunul-simţ să o faceţi, cer să fiţi demis imediat! O cer în calitate de cetăţean român plătitor de impozite şi de locuitor al diasporei de aproape 10 ani! Cum vă permiteţi să mă faceţi curvă pe banii mei? Cum vă permiteţi să îmi faceţi fratele hoţ şi cerşetor? Nu vă e ruşine obrazului să folosiţi un asemenea limbaj incalificabil, din ipostaza de funcţionar public, referindu-vă la nişte oameni care poartă pe umeri responsabilităţi pe care cei care v-au numit pe dumneavoastră în funcţie nu au avut niciodată competenţa sau măcar intenţia să şi le asume?

Hoţii, curvele şi cerşetorii aceştia au adus în ţară o medie de peste 3 miliarde de euro, din care o parte au fost încasaţi ca venit la bugetul de stat, în ultimii 10 ani. Numai anul trecut au trimis acasă peste 5 miliarde de euro. Hoţii, curvele şi cerşetorii la care vă referiţi au împânzit şantierele şi universităţile Europei deopotrivă cu răbdarea, puterea lor de muncă, bunul lor simţ şi competenţa lor profesională, cu efortul şi curajul lor, cu dorul lor de casă. Iar dumneavoastră îi insultaţi şi le spuneţi că merită tunuri cu apă şi şocuri electrice pentru că aleg să protesteze liber faţă de unele abuzuri pe care le practică indivizi identici ca profil şi limbaj cu dumneavoastră?

Nu vă trosneşte scaunul de inspector sub fundul care a gândit în locul capului, când aţi deschis gura şi aţi umilit 5 milioane de oameni care sunt cu infinit mai mare bun-simţ şi cu mai multă responsabilitate decât aţi manifestat dumneavoastră, vorbind aşa despre ei? Sau vă aşteptaţi ca, odată ce se pensionează de pe unde cerşesc şi curvăsăresc, să vină şi să vi-l pupe cu servilism, pe al dumneavoastră şi pe al altora, după ce şi-au rupt spinările printre betoanele, câmpurile şi azilurile de bătrâni ale Europei?

Nu aveţi niciun prieten, nicio rudă curvă, hoţ sau cerşetor care să vă povestească despre cum au rămas acasă nişte oameni dragi cărora le asigură strictul necesar, cu sacrificii mari, nişte copii pe care nu îi simte crescând, pe care îi vede, poate, o dată pe an şi pe care îi lasă în poartă cu lacrimi în ochi de fiecare dată când pleacă?

Nu aveţi niciun drum prin Europa pe care o invocaţi şi în care, dacă un om aflat într-o funcţie publică ar deschide gura să debiteze enormităţile pe care le-aţi debitat dumneavoastră şi ar ameninţa cu tunuri de apă şi şocuri electrice nişte oameni care vin – cu eforturi, conştiinţă şi responsabilitate faţă de ţara lor – să manifesteze paşnic, ar zbura instantaneu din funcţia pe care o deţine?

Şi, ghici ce, domnule Prescorniţoiu, după ce zboară de acolo, după 20 de ani de abonament la stat, ce se face dacă nu-şi găseşte loc de muncă în ţară? S-ar putea să trebuiască să plece hoţ, curvă sau cerşetor prin lume, ca să-şi ajute familia, dacă are curaj. Ceea ce, sincer, pe dumneavoastră nu vă văd în stare să faceţi, oricum.

Astăzi, neruşinarea vă poartă numele, domnule Cristian Prescorniţoiu! Demisia!

Editorial apărut pe site-ul Adevărul

Editoriale

Am dezlegat misterul inexistenței bugetului pentru 2019: Nu sunt bani!

Publicat

pe

FOTO Steluța Popescu

Mai sunt fix două săptămâni până la începutul noului an și România încă nu are un buget pentru 2019. Este pentru prima dată după 2000 când anul începe fără buget, cu excepția anilor cu alegeri târzii (anul 2016) sau cu guvern interimar (anul 2010). Statele Zonei Euro au reguli chiar mai stricte și trebuie să trimită proiectul de buget Comisiei Europene până la 15 octombrie, astfel încât bugetul să fie aprobat până în decembrie.

Această bună practică permite și mediului privat și cetățenilor să știe din timp care sunt intențiile guvernanților pentru anul următor în materie de politici fiscal-bugetare.

Discursul de duminică al președintelui PSD a lămurit misterul lipsei bugetului pentru 2019: nu sunt bani! Așa că domnul Dragnea și apropiații dumnealui au identificat că singurii de la care ar putea stoarce bani fără pierderi politice și  de imagine ar fi străinii și multinaționalele. Alte țări din Europa Centrala și de Est au aplicat această strategie: au identificat multinaționalele ca fiind dușmanii poporului, au creat un sentiment de ură împotriva acestora, astfel încât supraimpozitarea lor a părut a fi un act de justiție socială, nu o aberație economică.

Mai mult, cu banii încasați de la „dușmanii poporului“ se vor fideliza baronii si baronașii locali, pentru care se creează un fond special de 10 miliarde de lei sau de euro sau de lire turcești sau de yeni japonezi sau cine știe ce altă monedă. Marii operatori din sistemul bancar, din energie, din telecomunicații și retail așteaptă Anul Nou cu sufletul la gură să vadă ce biruri mai primesc de la statul român. Știu, Codul fiscal prevede ca modificarea taxelor să se facă cu minimum șase luni înainte de intrarea în vigoare a  noii prevederi, tocmai pentru a da timp mediului concurențial să se adapteze noilor reguli. Dar regulile fiscal-bugetare au devenit un moft în ultimii doi ani.

Foamea de bani îl face pe social-democratul guvern să opereze și concedieri, prezentate tot de liderul principalului partid de guvernământ. Comunicatorii și-au făcut treaba și în acest caz, astfel că întâi i-a prezentat pe acești angajați ca fiind răul absolut pe acest pământ și de care trebuie să scape guvernarea PSD-ALDE. Probabil că vor fi niște epurări politice deghizate în grijă față de cetățean, pentru că economiile făcute cu aceste concedieri nu pot ajunge nici pe o măsea pentru a satisface foamea de bani. Foamea de bani îi va face pe guvernanți să amâne creșterea pensiilor până în septembrie 2019.

Pentru a face discursul mai credibil, toate aceste informații au fost împănate cu cifre. Dar probabil ca cineva i-a dat o foaie greșită președintelui PSD sau i-a mâzgălit-o pe cea corectă! Cifrele prezentate erau scoase din burtă sau exprimate în masuri inexistente. De exemplu, profitul, care este o valoare nominală, exprimată într-o monedă – lei, euro, dolari etc. –  devenise o valoare procentuală, fără a se specifica referința. Profitul este diferența între preț și cost. În schimb, rata profitului este o valoare care se exprimă procentual, fie în funcție de costuri, fie în funcțiede capitalul propriu utilizat, fie în funcție de cifra de afaceri, iar baza de calcul trebuie întotdeauna specificată. Astfel, un „profit de  0,8 la mie“ nu înseamnă absolut nimic, nu e nici mult, nici puțin. Corect era să ne spună cât a fost profitul, la ce l-am raportat și ce rată a profitului am obținut, care este profitabilitatea medie pe ramura respectiva la noi în țară, în alte țări etc.

Bani nu mai sunt nici în 2018. Măsuri neortodoxe vor fi aplicate pentru încadrarea în ținta de deficit de 2,97% din PIB: închiderea Trezoreriei între Crăciun și Anul Nou, amânarea la plată a unor facturi și a rambursărilor de TVA etc.

Orlando, dacă vrei să te salvăm, clipește de două ori.

Citește în continuare

Editoriale

PLUSul de care avem nevoie

Publicat

pe

Pentru mine, politica nu este despre ciorovăiala din fiecare seară de la televizor, despre jocuri de putere și despre altele asemenea… politica ar trebui să fie pur și simplu despre ce putem construi împreună.

Ceea ce vom face împreună este +PLUSul pe care îl putem aduce noi, ca societate, în viața fiecărui român pentru a-și împlini potențialul, pentru a duce o viață liniștită și pentru a își reveni atunci când îi este greu.

P.S. Ca să lămuresc și câteva lucruri sau minți ceva mai „sensibiloase”: da, valorile de mai sus sunt fundamental creștine și profund românești. Nu va fi loc în acest partid însă de habotnicie și/sau de vanitatea care îl face câteodată pe român să se simtă buricul pământului și prin asta să își facă rău sieși.

Nu, noi, românii, nu suntem buricul pământului, și asta o știu cel mai bine milioanele de români care pleacă din țară pentru o viață mai bună.

Nu, să fiu creștin nu mă face automat mai bun decât altul. Ar trebui să mă facă în fiecare zi mai bun decât am fost ieri.

Nu suntem nici mai răi, nici mai buni decât alții. Suntem doar o funcție cu două necunoscute: ce reușim să construim fiecare dintre noi în mod#individual și ce reușim să construim #împreună.

Aici vă puteți alătura: https://www.ro.plus/adeziune

#PutemConstruiîmpreună

Citește în continuare

Editoriale

Când spui viitor, spui PLUS, pentru că adaugi, zi după zi, o cărămidă în plus la lumea pe care o clădești

Publicat

pe

FOTO Steluța Popescu

Sunt la Marsilia, la câteva mii de kilometri de țară. Și, mai acut decât oricând în ultimii ani, am simțit că ziua de sâmbătă vine cu multă speranță pentru viitor.

Pentru educație: în această perioadă se modelează viitorul pentru universitățile europene. De fapt, modelul de „universitate” care se construiește acum poate schimba fundamental tabloul educației universitare la nivel global. Universitatea din București – a cărei membră, cu mândrie și responsabilitate, sunt – este implicată intens în clădirea unei Universități Civice Europene. Proiectul pe care îl construim – noi, cei de la București, împreună cu partenerii noștri din alte șapte universități europene – este unul de-a dreptul vizionar, care depășește barierele clasice ale unei universități, așa cum o știam până acum, care definește un rol al universității mult mai activ, mai puternic, determinant în societate. Universitatea Civică Europeană este viitorul pe care îl modelăm pentru o Europă cu adevărat puternică prin cunoaștere și civism. Iar întâlnirea de la Marsilia, la care mă aflu, este parte din acest curajos tablou al viitorului pe care îl conturăm astăzi.

În paralel, în România s-a vorbit sâmbătă tot despre viitor: un nou partid politic a luat ființă. Colegii mei, alături de care am pornit la drum de aproape doi ani, au putut spune răspicat, de la Cluj: „Începem“. Am văzut înregistrarea evenimentului și am găsit speranța și credința într-un viitor mai bun. Și când spui viitor, spui #plus, pentru că adaugi, zi după zi, o cărămidă în plus la lumea pe care o clădești. Prin #Libertate#Unitate#Solidaritate. Prin muncă, cinste, cunoaștere, responsabilitate. Prin noi înșine, prin puterea și determinarea noastră. Și m-am gândit la zecile, sutele de oameni cu care, în ultimii doi ani, am stat de vorbă și ne-au întrebat „când?”. Și la colegii cu care am bătut țara în lung și în lat.

Și m-am gândit și la moldovencele și moldovenii pe care i-am întâlnit în ultimele luni și care parcă și-au pierdut speranța că la ei acasă, la ei la școală, la ei în comunitate poate fi mai bine.

De aceea, eu cred că, mai mult decât oricând în ultimii doi ani, azi e vorba despre speranță și viitor. Și mai cred ceva: orice viitor are nevoie de cei care să îl construiască. Indiferent de proiectul în care credeți, de natura sau dimensiunea lui, îl puteți face posibil doar prin determinare și muncă.

Viitorul nostru îl schimbăm doar noi.

Citește în continuare
Noutăți Generaleacum 15 ore

Dacian Cioloș, despre fondul de investiții locale: Riscăm să îndatorăm statul român și mai mult. Nu e foarte clar care e obiectivul acestui fond

Noutăți Generaleacum 17 ore

PLUS cere în instanță suspendarea actelor prealabile emiterii unei OUG pe amnistie și grațiere

Noutăți Generaleacum 19 ore

Dacian Cioloș: Dragnea are impresia că, repetând aceeași minciună de mai multe ori, o să găsească oameni care să îl creadă fără să își pună întrebări

Noutăți Generaleacum 22 de ore

Dacian Cioloș: „Avem peste 11.000 de cereri de adeziune. Ne dorim să propunem un proiect de schimbare în bine a României”

Revista Preseiacum O zi

Dacian Cioloș, primul interviu după lansarea PLUS: Vrem să fim o alternativă la blocajul în care se află România și o alternativă la risipa de oportunități

Noutăți Generaleacum 2 zile

Campania „Oameni noi în politică“ a atins 100.000 de semnături, mai e nevoie de doar câteva sute în șapte județe pentru a atinge limita minimă impusă de lege

Editorialeacum 2 zile

Am dezlegat misterul inexistenței bugetului pentru 2019: Nu sunt bani!

Revista Preseiacum 2 zile

Dacian Cioloș: Ordonanța pentru amnistie și grațiere nu este o ordonanță ca oricare alta. Este datoria președintelui să împiedice astfel de derapaje

Editorialeacum 3 zile

PLUSul de care avem nevoie

Editorialeacum 3 zile

Când spui viitor, spui PLUS, pentru că adaugi, zi după zi, o cărămidă în plus la lumea pe care o clădești

Cele mai citite