Urmărește-ne
https://impreunapentruromania.ro/wp-content/uploads/2018/07/Întrebăm-România-Împreună.jpg

Știri Locale

Încă un miner a murit, azi, la Mina Lupeni. PSD trebuie să răspundă în fața familiilor minerilor decedați în Valea Jiului

Publicat

pe data de

FOTO ISU

Un nou accident de muncă s-a petrecut miercuri, 18 iulie, în subteranul Minei Lupeni, în urma căruia un miner și-a pierdut viața, iar un al doilea a fost rănit. Cauza tragediei a fost o surpare de pământ la o distanță de 3 kilometri de intrarea în mină.

„Miercuri, în jurul orei 8.00, la EM Lupeni, în abatajul cu banc subminat pan.9, strat 3, bl.V, o echipă de muncitori din cadrul sectorului I producţie care executa operaţiuni specifice pentru avansarea abatajului a fost surprinsă de o surpare“, a informat conducerea Complexului Energetic Hunedoara.

Minerul care și-a pierdut viața avea 42 de ani. Celălalt ortac, de 33 de ani, a ieşit pe picioarele sale din mină, conştient şi cooperant, fără traumatisme.

Este al doilea accident de muncă, după ce, în 5 octombrie 2017, trei mineri au fost blocaţi de o acumulare de minereu pe o lungime de 20 de metri, la peste 400 de metri adâncime, în Mina Lupeni. Echipele de salvatori minieri au muncit ore în şir pentru aducerea la suprafaţă a celor trei victime. Atunci, doi ortaci și-au pierdut viața.

„Politicile economice din energie sunt un dezastru, o combinație de ipocrizie și incompetență“

„Pentru fiecare miner care moare în Valea Jiului și pentru fiecare accident de muncă din subteran, PSD și conducerea acestui partid trebuie să răspundă familiilor îndoliate. Politicile economice din energie sunt un dezastru, o combinație de ipocrizie și incompetență. Accidentele recurente, soldate cu morți, sunt provocate de incapacitatea coaliției guvernamentale de a restructura Valea Jiului plecând de la protecția muncii în subteran și până la dependența energetică pe care o avem față de cărbune. PSD trimite cu bună știință oamenii în subteran, știind condițiile inumane în care lucrează și fără să aibă minima decență de a propune o restructurare serioasă a companiei miniere“, este de părere Dan Ionescu, moderator al comunității Politici energetice din cadrul Platformei RO100.

În opinia lui Dan Ionescu, declarațiile iresponsabile ale liderului PSD, Liviu Dragnea, dublate de premierii numiți de el, oferă o speranță inexistentă ultimilor mineri din România. Intenția, care nu se va materializa niciodată de a deschide mine noi, este o minciună oferită celor din Valea Jiului, în timp ce guvernul acționează iresponsabil atunci când vine vorba de măsuri concrete. Restructurarea companiei este aruncată din colț în colț, în timp ce accidentele miniere soldate cu morți se succed la interval de câteva luni. „Ministerul Energiei este absent în a justifica decesele din minele administrate de Compania Energetică Hunedoara, nu a propus nicio măsură concretă pentru a preveni accidentele de muncă și trage de timp sub motivația permanentă a importanței cărbunelui în mixul energetic. Factorii responsabili de la Ministerul Energiei – miniștri sau secretari de stat – nu au arătat vreodată că le pasă de decesele din subteran și că înțeleg condițiile de muncă din Valea Jiului. Faptul că ministrul Fondurilor Europene, Rovana Plumb, tratează cu indiferență și lipsă de profesionalism programale europene dedicate zonelor în tranziție este un fapt cert și o dovadă a indiferenței guvernamentale. PSD este autorul moral al fiecărui accident și deces din Valea Jiului“, explică Ionescu.

România are un mix energetic în care cărbunele este vital, doar că actuala guvernare nu pricepe că vulnerabilitatea sectorului carbonifer nu se rezolvă cu minciuni spuse la televizor și în conferințele de presă. Există soluții și au fost propuse programe concrete pe care PSD le-a aruncat la gunoi și a oferit în schimb minciuni oamenilor din Valea Jiului. „Nu vor deschide nicio mină, pentru că nu sunt în stare. Nu vor face nimic pentru a contrabalansa dependența României de un sector cu probleme serioase. Nu se vor îngriji de soarta celor care muncesc în subteran, pentru că nu le pasă. Vor sta și vor aștepta să se prăbușească și ultimul tavan de mină, pentru că nu pricep și nu îi interesează“, este concluzia moderatorului comunității Politici energetice.

Știri Locale

Un lift plin cu oameni a căzut două etaje în gol, la spitalul din Craiova. Vlad Voiculescu: Bani de medicamente, de reparații nu sunt. Dar mizerie politicianistă, cât cuprinde

Publicat

pe

FOTO Hotnews

„În bătătură la doamna Olguța, în spitalul universitar, acolo unde medicamente citostatice nu sunt, curățenie nu e, bani de reparații nici atât… dar mizerie politicianistă și infecții nosocomiale, cât cuprinde. De curând, cad lifturi“, a comentat cofondatorul Mișcării România Împreună (RO+), Vlad Voiculescu, fost ministru al Sănătății în Guvernul Cioloș, incidentul de vineri, de la Spitalul Județean din Craiova, când un lift în care se aflau mai multe persoane a căzut două etaje în gol.

Un lift de la Spitalul Județean din Craiova a căzut în gol, vineri, două etaje, de la etajul al nouălea la etajul al șaptelea. Trei persoane au fost rănite ușor, potrivit Realitatea TV. „Un lift de persoane, din acela mic, a căzut în gol de la etajul nouă la etajul șapte. S-a oprit la etajul șapte, după care a coborât, din punct de vedere tehnic, în stare normală. Din cauza acestui incident liftul a fost blocat. Conducerea spitalului a luat această decizie înainte să ajungă un inspector acolo. Se vor face verificări în acest caz. Legat de victime, au fost trei persoane care au acuzat ceav dureri de spate, dar nu sunt în stare gravă“, a declarat inspectorul-șef al ITM Dolj, Cătălin Mohora.

Citește în continuare

Știri Locale

Doi răniți într-o explozie la o școală din Mureș. Raul Pătrașcu: E mai simplu pentru guvernanți să ne țină divizați, în loc să asigure siguranța copiilor noștri

Publicat

pe

FOTO Mediafax

O explozie a avut loc miercuri dimineaţa, 19 septembrie, într-o şcoală din localitatea Voiniceni, judeţul Mureş, cel mai probabil din cauza unei acumulări de gaze. Două persoane au fost rănite – un elev și o angajată a școlii.

Explozia produsă în şcoala din Voiniceni, judeţul Mureş, a dus la rănirea a două persoană, un băiat şi o angajată a şcolii, scrie Adevarul.ro. Femeia a suferit arsuri de gradul doi la nivelul feţei, iar băiatul (în vârstă de 14 ani), arsuri de gradul întâi, tot la nivelul feţei. 70 de elevi şi şapte profesori au fost evacuaţi din şcoală în urma incidentului.

Raul Pătrașcu, asistent universitar la Universitatea de Medicină și Farmacie „Victor Babeș“ din Timișoara, membru al Platformei RO100 și fost consilier de stat pe probleme de sănătate în Guvernul Cioloș, spune că este revoltător că, în România, la ora actuală, aproximativ 4.000 de școli funcționează fără autorizație de securitate pentru incendiu. „Astăzi a avut loc o explozie la școala din Voiniceni, din cauza unei acumulări de gaze survenite pe fondul infrastructurii vechi, conform datelor preliminare ISU. O femeie și un elev de 14 ani au fost răniți, suferind arsuri. Halucinant este că școala nu avea autorizație de securitate pentru incediu deoarece a fost construită înainte de intrarea în vigoare a legii in domeniu. Mai mult, la nivelul întregii țări, aproape 4.000 de școli funcționează fără o astfel de autorizație“.

În timp ce astfel de incidente se pot transforma extrem de ușor în tragedii, cei aflați la guvernare caruncă zeci de milioane de euro ca să organizeze referendumul pentru familie. „Riscăm ca astfel de incidente – care se pot transforma foarte ușor în tragedii – să se întâmple din nou. În acest timp, guvernanții sunt preocupați să cheltuie zeci de milioane de euro din banii noștri pentru un referendum fără efecte juridice, în loc să asigure siguranța copiilor. Cum putem avea încredere într-un guvern care știe foarte bine această situație de doi ani și nu face nimic? Niciun guvernant nu este, se pare, preocupat de copiii noștri, e mai simplu să ne țină divizați și ocupați cu un referendum în timp ce ei duc țara în prăpastie… și pe copiii noștri, odată cu ea“, subliniază Raul Pătrașcu.

Citește în continuare

Știri Locale

Palatul Episcopiei Greco-Catolice din Oradea, mistuit de flăcări. Oana Bogdan: Pentru astfel de edificii, ar trebui să existe proceduri speciale de intervenție

Publicat

pe

FOTO ebihoreanul.ro

„În 2016, pe vremea când eram secretar de stat la Ministerul Culturii, am semnat un protocol cu MAI în care am stabilit cu domnul Raed Arafat şi cu colegii dumnealui că planurile monumentelor istorice trebuie studiate în prealabil de pompieri, nu în mijlocul incendiului. Pentru astfel de edificii, ar trebui să existe proceduri speciale de intervenție“, a comentat Oana Bogdan, cofondatoarea Mișcării România Împreună (RO+), modul în care autoritățile au acționat noaptea trecută, după ce clădirea Episcopiei Greco-Catolice din Oradea a luat foc.

„Da, ar trebui să ne pese de moştenirea culturală în fiecare zi, nu numai când arde, căci e a noastră, a fiecăruia dintre noi. Prezervarea și valorificarea patrimoniului cultural este obiectiv național de securitate în Strategia Națională de Apărare a României 2015-2019“, a adăugat Oana Bogdan.

Fostul secretar de stat în Ministerul Culturii subliniază că e vorba, de această dată, despre un monument istoric, prin urmare, despre un obiectiv național de securitate. „Dacă în cazul obiectivelor naționale de securitate se poate întâmpla să nu funcționeze hidrantele sau să nu avem proceduri de intervenție specifice, la ce să ne mai așteptăm din partea autorităților? În țara asta, cetățeanul nu e respectat, ci gazat, obiectivele naționale de securitate nu sunt respectate, ci distruse. Nu există respect“, a mai punctat Oana Bogdan.

Sediul Episcopiei Greco-Catolice din Piaţa Unirii, una dintre clădirile-emblemă ale Oradei, a fost cuprins, sâmbătă seară, de un incendiu de proporţii. Întregul aceoperiş al superbei clădiri a fost învăluit de flăcări, scrie ebihoreanul.ro. Peste 100 de pompieri au acţionat cu 12 maşini pentru stingerea flăcărilor.

Potrivit Cameliei Roșca, ISU Bihor, suprafaţa afectată este de 1.300 de metri pătraţi, iar tavanul de la etajul 1 şi un turn s-au prăbuşit. Nu au existat victime, dar patru persoane au fost evacuate dintr-o clădire din apropiere. Focul a izbucnit la ora 21.50, iar forţele au fost alertate prin apel pe numărul 112. Deocamdată nu se cunosc cauzele care au dus la izbucnirea incendiului.

Mai jos, protocolul semnat de Ministerul Culturii și Ministerul Afacerilor Interne în data de 6 septembrie 2016:

Citește în continuare
Noutăți Generaleacum 4 luni

Dragos Pîslaru: Un loc la masă cu elita Europei nu se cere, se dobândeşte prin acţiuni

Noutăți Generaleacum 4 luni

Dacian Cioloș, în cursa internă PLUS pentru desemnarea candidaților la europarlamentare: România are nevoie vitală de a fi reprezentată în Parlamentul European de oameni competenți

Noutăți Generaleacum 4 luni

Vlad Voiculescu: Gogoși sau dreptate. Asta va fi alegerea pe care o vor avea de făcut românii foarte curând

Noutăți Generaleacum 4 luni

Dacian Cioloș: Avem guvernanți cu dublu discurs atunci când vine vorba de Europa, dar am văzut limpede cât de Român e polonezul Donald Tusk

Noutăți Generaleacum 4 luni

Vlad Voiculescu: În următoarea jumătate de an, noi vom determina încotro se îndreaptă această țară

Revista Preseiacum 4 luni

Mirabela Amarandei, despre cartea cu realizările Guvernului în 2018: „Cartea «României de n-ar fi și nu s-ar mai pomeni»“

Editorialeacum 4 luni

România riscă să piardă una dintre cele mai importante bogăţii: tineretul

Noutăți Generaleacum 4 luni

Alin Mituța: „Este vizibil de pe lună că argumentele domnului Meleșcanu și ale PSD-ALDE pentru a justifica scăparea politicienilor corupți de justiție sunt false și ridicole”

Revista Preseiacum 4 luni

2019 în lume, un an cu riscuri în creștere

Noutăți Generaleacum 4 luni

Dacian Cioloș: Riscăm să devenim spectatori captivi ai unei lumi urâte, „împodobită“ cu minciunile din ce în ce mai disperate ale celor care ne guvernează

Cele mai citite