Urmărește-ne
https://impreunapentruromania.ro/wp-content/uploads/2018/07/Întrebăm-România-Împreună.jpg

Comunități Locale România 100

Cum schimbăm România? Împreună! – Reuniunea națională a comunităților locale ale Platformei România 100

Publicat

pe data de

FOTO Eli Driu, Steluța Popescu

Cei aproape 200 de reprezentanți ai comunitatilor locale ale Platformei România 100 au venit din toată țara pentru a împărtăși experiențe și pentru a gândi împreună proiecte viitoare. Vineri după-amiază, accentul s-a pus pe dezvoltarea unor proiecte cum ar fi campania „Întrebăm România Împreună“.

Discuția a fost deschisă de Dragoș Pîslaru, fost ministru al Muncii și cofondator al Mișcării România Împreună (RO+), care a vorbit despre capactitatea de a corecta disfuncționalitățile societății: „Uitați-vă bine unii la ceilalți, sunteți oameni faini, frumoși și puteți schimba lucrurile. Am început să facem acest proiect civic și politic, un proiect care ne va face să ne uităm în oglindă peste câțiva ani și să spunem «da, am făcut ce a trebuit, la momentul potrivit». Suntem oamenii care aleg independența și nu dependența. Cum schimbăm România? ÎMPREUNĂ“.

Proiectul „Întrebăm România Împreună“ a fost lansat pe 10 mai și are ca scop discuțiile constructive cu cetățenii și aflarea problemelor comunităților din care fac parte. Informațiile și soluțiile problemelor  urmează să fie integrate în programul politic al Mișcării România Împreună. „Mișcările politice anterioare au cerut până acum doar votul românilor, RO100 și RO+ le vor cere întâi opinia. Proiectul s-a lansat la data de 10 mai și până pe 5 iulie am fost în 25 de orașe.  A existat o campanie similară în România, realizată de USR. RO100 a strâns peste 20.000 de răspunsuri prin chestionare în cadrul întâlnirilor, în timp ce USR a colectat peste 10.000 de răspunsuri“, a subliniat Andrei Lupu, moderatorul Comunității locale a Platformei România 100 Ploiești.

„Timp de două zile, colegii și colegele noastre vor beneficia de cursuri de instruire în domenii diverse, precum: strângerea de fonduri, relația cu autoritățile publice, analiza bugetelor locale, observarea alegerilor. După aceste două zile, comunitățile noastre locale vor fi mai puternice și mai bine pregătite“, a explicat Adrian Baboi-Stroe, director executiv al Platformei România 100.

La întâlnirea care va avea loc mâine va participa și președintele Platformei România 100 și al Mișcării România Împreună (RO+), Dacian Cioloș.

Comunități Locale România 100

RO100 Eindhoven face un sondaj pentru a vedea atitudinea românilor din diaspora privind participarea la vot

Publicat

pe

Comunitatea locală RO100 Eindhoven realizează un sondaj online al cărui scop este de a surprinde atitutindea românilor din diaspora vizavi de a merge sau nu la vot.

Răspunsurile la chestionar, a cărui completare durează circa șase minute, vor fi analizate statistic, iar informațiile folosite nu vor permite conectarea cu alte date personale ale respondenților, astfel încât cei care vor răspunde vor rămâne perfect anonimi.

Sondajul, care poate fi completat AICI, a fost conceput și implementat de membri ai Platformei România 100, Comunitatea locală Eindhoven. Realizatorii sondajului fac apel la cei care vor completa chestionarul să răspundă sincer, pentru a putea obține o imagine cât mai reală a situației românilor din diaspora când vine vorba de participarea la vot.

Citește în continuare

Comunități Locale România 100

Românii lucrează împreună: Cum a fost la primul târg de servicii românești de la Bruxelles

Publicat

pe

FOTO RO100 Bruxelles

2.000 de români. 80 de firme. 1.200 de poze. 1.300 de sarmale. 100 de selfie-uri. 200 de semnături pentru inițiativa „Oameni noi în politică“. 20 de voluntari care au dedicat sute de ore din timpul lor liber pentru ca totul să iasă bine.

Sute de zâmbete și strângeri de mâini, cărți de vizită, castel gonflabil, discuții, prezentări de cărți, cozonaci, țambal, bună dispoziție, civilizație, speranță. Pe lângă toate acestea, cel mai important aspect a fost ceea ce au simțit toți cei prezenți ieri la primul târg de servicii românești din Belgia: sentimentul de comunitate.

Încă de la lansarea RO100Bruxelles, în ianuarie 2018, unul dintre scopurile noastre principale a fost să punem umărul la construirea unei comunități românești în adevăratul sens al cuvântului. Românii sunt în mod oficial a doua cea mai mare colectivitate de străini din Bruxelles, după francezi, dar, din păcate, nu întotdeauna și cea mai unită.

Am organizat 10 Cafe-uri ca să ne cunoaștem și să construim echipe de lucru, un Picnic ca să ne cunoaștem familiile și să ne jucăm, două Dialoguri ca să dezbatem despre ce ne apropie sau care ar trebui să fie rolul României în UE. Dar Târgul de Servicii Românești de pe 30 septembrie este cel mai mare eveniment din diaspora românească în 2018 și ne-a făcut să înțelegem încă o dată cât de buni și diverși sunt românii. Am avut firme de contabilitate, construcții, recrutare, catering, transporturi, sonorizare, dar și fotografi, arhitecți, medici și avocați și multe altele. Am văzut cum se creează legături adevărate, cum cei care au nevoie de servicii de calitate pot să le găsească într-un cadru care să le dea încredere. Aproape toți vizitatorii au plecat acasă cu bratele pline de cărți de vizită, pliante, încântați că au făcut cunoștință cu alți români și, mai important, cu convingerea că pot conta pe un român să îi ajute atunci când vor avea nevoie.

La fel de important, aproape toți cei care aveau cartea de identitate la ei au semnat pentru susținerea inițiativei „Oameni noi în politică“. Pentru că românilor din diaspora le pasă de acasă, au familii și prieteni la care se gândesc mereu și multi își doresc să se poată întoarce într-o țară guvernată competent și cinstit.

Românii au arătat încă o dată că pot să creeze valoare adăugată, să se ajute unii pe ceilalți, fiecare cu ce știe și cu ce poate să facă.

Vom lucra cu celelalte comunități locale RO100 din diaspora pentru a organiza evenimente similare oriunde românii își doresc asta.  

Iar la anul, ne vedem la ediția a doua în Bruxelles. Împreună suntem o comunitate.

* Material realizat de RO100 Bruxelles

 

Citește în continuare

Comunități Locale România 100

Membrii RO100 Victoriei donează sânge și mobilizează cetățenii pentru a salva viețile a doi pacienți din București

Publicat

pe

FOTO Facebook

RO100 Victoriei  organizează o nouă campanie de donare de sânge sub sloganul „Și tu poți fi erou! Donează sânge alături de noi!”, în perioada 17-21 septembrie, la Centrul de Transfuzie București. Membrii comunității propun celor care vor să doneze să menționeze doi pacienți: Ciocanau Roșu Carmen Mihaela, de la Spitalul de Urgență Floreasca, și Pal Liviu, de la Spitalul Colțea București.

Pot dona sânge persoanele cu vârsta cuprinsă între 18 și 60 de ani care îndeplinesc o serie de condiții: să fie odihnite și hidratate; să nu fumeze o oră; să nu consume dulciuri, alimente concentrate în grăsimi, alcool, medicamente, potrivit site-ul Centrului de Transfuzie Sanguină București.

Membrii comunității au donat deja, marți, 18 septembrie, și îi îndeamnă pe cetățeni să le urmeze exemplul și să doneze sânge și în țară, la centrele  de transfuzie din teritoriu.

Membri RO100 au înțeles importanța donării de sânge, în condițiile în care statisticile arată că la fiecare trei secunde un pacient din România are nevoie de sânge.  Ultima campanie de donare de sânge susținută de RO100 Victoriei a avut loc în urmă cu trei luni.

Citește în continuare

Cele mai citite