Urmărește-ne
https://impreunapentruromania.ro/wp-content/uploads/2018/07/Întrebăm-România-Împreună.jpg

Comunități Locale România 100

RO100 Londra cere Partidului Laburist din Marea Britanie să susțină excluderea PSD din familia socialiștilor europeni

Publicat

pe data de

Comunitatea RO100 Londra a transmis, luni, o scrisoare deschisă liderului Partidului Laburist din Marea Britanie, Jeremy Corbyn, prin care politicianul este informat despre violențele din timpul protestului din 10 august din Piața Victoriei și i se cere să susțină excluderea PSD din grupul socialiștilor europeni.

Comunitatea RO100 Londra face apel către toți membrii săi și către românii din Martea Britanie să trimită textul scrisorii, publicat pe Facebook, către liderul laburist, în număr cât mai mare. Documentul conține, pe lângă o scurtă punere în context și informare referitoare la situația din România pentru politicienii britanici, și o cerere de primire în audiență pentru a discuta și a înțelege care este poziția autorităților britanice în legătură cu situația din România. Textul conține și rugămintea ca laburiștii britanici să se alăture socialiștilor din Danemarca, Spania și Elveția în susținerea propunerii de excludere a PSD din Partidul Socialiștilor Europeni.

Prezentăm în continuare traducerea din limba engleză a scrisorii publicate de RO100 Londra pe Facebook:

„Domnule Corbyn,

Suntem un grup de cetățeni români care trăiesc și muncesc în Marea Britanie. Contribuim activ în orașele și în comunitățile în care locuim nu doar plătind taxe, ci și sprijinind cauze sociale și caritabile în comunitatea noastră.

Ca atare, am ajuns să cunoaștem și să apreciem în mod deosebit valorile de bază ale Regatului Unit, care considerăm că sunt construite pe un sistem judiciar puternic și independent, cu puțină birocrație, o preocupare generală pentru bunăstarea cetățenilor și o atitudine proactivă. Credem în preocuparea dumneavoastră generală pentru cetățeni și pentru drepturile cetățenilor (printre altele, protestul pașnic) și am dori să vă aducem la cunoștință evenimentele recente din România. Așa cum probabil știți, România este guvernată de partidul social-democrat (PSD) din ianuarie 2017, după alegeri corecte și libere. Cu toate acestea, din păcate, PSD a folosit încrederea cu care românii l-au investit pentru câștig personal, oprimarea societății civile active și, mai recent, încheierea brutală a unui protest pașnic față de corupție.

Pe 10 august 2018, peste 100.000 de români din întreaga lume s-au întâlnit la București pentru un protest pașnic. Au fost prezenți bărbați, femei, copii, tineri și bătrâni. De altfel, a fost prezentă și reprezentanți ai presei naționale și internaționale. A existat un puternic sentiment de speranță, hotărâre și dorință a românilor care trăiesc în străinătate să se întoarcă în țara lor permanent. Cu toate acestea, forțele de ordine, aflate în subordinea unui ministru al PSD, simțind că atitudinea socială împotriva autorității devine din ce în ce mai puternică, au decis să pună capăt brutal protestului pașnic.

Peste 700 de oameni au fost răniți prin bătăi și grenade cu gaze lacrimogene, mii de oameni au inhalat gaze lacrimogene sau au fost victime ale tunurilor de apă. Un bărbat în vârstă de 68 de ani a decedat, deoarece a fost la o distanță foarte mică de sursa de gaze lacrimogene.

De atunci, nu numai că nimeni nu și-a asumat responsabilitatea, dar protestatarii au fost hărțuiți și amenințați verbal.

Motivul pentru care vă aducem la cunoștință aceste fapte este că știm că aveți încredere într-un sistem independent de justiție, care condamnă corupția, și în respectul pentru fiecare cetățean, care duce la prosperitatea unui stat. Credem cu tărie că prosperitatea României este în interesul Marii Britanii.

De aceea, am dori o întâlnire cu dumneavoastră, în calitate de lider al Partidului Laburist din Marea Britanie. Deși laburiștii sunt în prezent principalul partid de opoziție din Regatul Unit, am dori să discutăm și să înțelegem poziția autorităților britanice privind evenimentele recente din România. De asemenea, dorim să profităm de această ocazie pentru a vă cere susținerea, în solidar cu partidele surori din Danemarca, Spania și Elveția, pentru excluderea PSD din Partidul Socialiștilor Europeni.

Sperăm să ne menținem contribuția în Marea Britanie pentru moment și, în viitor, să ajutăm la întărirea tuturor acestor valori în România“.

Comunități Locale România 100

Tone de bunuri au fost dăruite de gălățeni la a patra și cea mai de succes campanie de donații orgnanizată de RO100 Curățăm Galațiul

Publicat

pe

FOTO Comunitatea RO100 Curăţăm Galaţiul

Membrii RO100 Curățam Galațiul au reușit colectarea a aproape 10 tone de bunuri pentru oameni în nevoie, în doar două zile, 17 și 18 noiembrie, la a patra ediție a campaniei de donații inițiate de comunitate.

Potrivit informațiilor publicate pe pagina de Facebook a comunității RO100 Curățăm Galațiul, numărul donatorilor și al produselor colectate a fost de trei ori mai mare comparativ cu edițiile trecute, iar oamenii au dăruit celor în nevoie obiecte și produse necesare mai ales în perioada iernii, dar nu numai: haine groase de iarnă, încălțăminte, plăpumi, pături, scutece, jucării, electrocasnice mici și produse alimentare neperisabile (făină, zahăr, mălai, sare, ulei, conserve, orez, paste, dulciuri).

„Ediția de anul acesta stă sub semnul sărbătoririi Centenarului. Reprezintă modul în care noi, membrii Comunității Curățăm Galațiul, am ales să marcăm această sărbătoare națională. Centenarul este despre felul în care românii dau dovadă că știu să fie ÎMPREUNĂ. Și suntem cu adevărat împreună atunci când ne pasă de semenii noștri. Credem că gălățenii au arătat că avem motive de mândrie și de sărbătoare în aceste zile speciale. Le mulțumim tuturor celor care au donat și îi așteptăm și în anii următori“, scrie pe pagina de Facebook RO100 Galați, unde comunitatea a publicat și un scurt clip video cu o parte dintre bunurile colectate în weekend.

RO100 Curățăm Galațiul va reveni cu noi informații despre distribuirea lucrurilor strânse din donații către cei care au cea mai mare nevoie de ele.

Citește în continuare

Comunități Locale România 100

Comunitatea RO100 Bruxelles are noi comoderatori și anunță o întâlnire cu Dacian Cioloș

Publicat

pe

Comunitatea RO100 Bruxelles și-a ales marți, 13 noiembrie, doi noi comoderatori, Ștefi Moise și Irina Constantinescu, și anunță o întâlnire cu liderul Mișcării România Împreună (RO+), Dacian Cioloș, pe 27 noiembrie, și continuarea campaniei de strângere de semnături pentru „Oameni noi“.

Ștefi Moise și Irina Constantinescu au fost alese comoderatoare ale RO100 Bruxelles în cadrul întâlnirii RO100 Cafe #11, din cinci candidaturi depuse. „Cele două au fost singurele implicate activ și care ne-au ajutat constant la organizarea evenimentelor și promovarea comunității și suntem siguri că vor face o treaba bună“, scrie pe pagina de Facebook a comunității.

Totodată, comunitatea din Bruxelles a RO100 a anunțat organizarea unei noi întâlniri a membrilor în data de 27 noiembrie, la care va participa și Dacian Cioloș, fondator al Platformei RO100 și al RO+. Membrii RO100 care vor să participe la eveniment se pot înscrie AICI.

RO100 Bruxelles continuă și strângerea de semnături pentru campania „Oameni noi în politică“, printr-o acțiune organizată duminică, în zona Clemenceau din Bruxelles.

Iar pentru că perioada Sărbătorilor de Iarnă se apropie, comunitatea din Bruxelles va demara curând și campania „Aducem zâmbet de Crăciun“, în cadrul căreia se vor strânge donații pentru copii din diverse comunități locale românești. Informațiile privind perioada campaniei si cazurile sociale care vor fi ajutate vor fi făcute publice curând pe pagina de Facebook a RO100 Bruxelles. Evenimentul de strângere a donațiilor vine ca urmare a succesului întreprins de campania similară organizată cu ocazia Paștelui.

Citește în continuare

Comunități Locale România 100

Comunitatea RO100 Roma strânge semnături pentru „Oameni noi“ de la românii din Italia. Mai sunt de strâns 50.000 de semnături

Publicat

pe

FOTO Facebook

Membrii RO100 Roma participă activ la strângerea de semnături pentru inițiativa „Oameni noi în politică“. Carmen Lavinia Orbulescu, membră a comunității RO100 Roma, a mers pe șantierele italiene unde lucrează români pentru a le vorbi despre inițiativa cetățenească de reformare a legilor electorale și pentru a-i convinge să semneze, astfel încât românii din diaspora să fie mai bine reprezentați în Parlament la alegerile viitoare. Mai sunt necesare 50.000 de semnături, care se pot strânge până la 1 decembrie.

„Cum să nu fiu mândru de colegii din RO100 Roma care au strâns astăzi semnături pentru proiectul #oameninoi printre românii aflați la muncă în Italia? Ne-am propus ca noi, cetățenii, să schimbăm legile electorale care stabilesc cum ei, politicienii, ajung în funcție. Cum? Printr-o inițiativă legislativă cetățenească. Până acum nu s-a mai făcut asta în România“, a scris pe pagina sa de Facebook avocatul Andrei Lupu, moderator al RO100 Ploiești.

Inițiativa „Oameni noi în politică“, lansată de 30 de organizații non-guvernamentale și partide politice, își propune modificarea legilor electorale pentru ca primarii să fie aleși în două tururi, candidații independenți și partidele noi să aibă acces mai ușor la funcții publice, iar diaspora să fie mai bine reprezentată în Parlament.

Citește în continuare
Noutăți Generaleacum 5 ore

Andrei Lupu: Modificările propuse de PSD-ALDE pentru Codul de Procedură Penală ar fi impiedicat prinderea recidivistului din Alba Iulia, eliberat pe baza recursului compensatoriu

Noutăți Generaleacum 5 ore

Parlamentul European a lansat un nou site. Antonio Tajani: „Va fi un instrument valoros care va aduce Europa mai aproape de cetățenii săi”

Comunități Locale România 100acum 9 ore

Tone de bunuri au fost dăruite de gălățeni la a patra și cea mai de succes campanie de donații orgnanizată de RO100 Curățăm Galațiul

Noutăți Generaleacum O zi

Anca Dragu: „Cine poate rezista unei promisiuni de dublare a salariilor? Sunt oferte electorale nerealiste, dar foarte tentante, care-i lovesc tot pe cei mai vulnerabili”

Noutăți Generaleacum O zi

Anca Dragu: „Naționalismul și demagogia au devenit din ce în ce mai prezente în discursul populist. Soluția ar fi o implicare mai activă a societății civile”

Stiri RO+acum 2 zile

„Oameni noi“, în județul lui Dragnea: voluntarul care strângea semnături în Alexandria, vizitat de Poliția Locală, care insista că are nevoie de autorizație

Revista Preseiacum 3 zile

Oana Bogdan, la Alba Iulia: Proiectăm o țară în care cei plecați la muncă în străinătate să vrea să se întoarcă, să muncească și să își educe copiii

Stiri RO+acum 3 zile

Teleormanul vrea Oameni noi în politică. Dacian Cioloș: „Lucrurile pot să evolueze doar în măsura în care ne asumăm să susținem oameni de bună-credință și onești“

Stiri RO+acum 4 zile

Oana Bogdan, la Radio Unirea Alba Iulia: „Vrem să creăm o punte între rural și urban. Ne propunem să fim un partid de masă”

Stiri RO+acum 4 zile

Oana Bogdan, la Alba Iulia: „Domeniul construcțiilor este văduvit în România, are probleme uriașe, pentru că nu mai sunt oameni”

Cele mai citite