Urmărește-ne
https://impreunapentruromania.ro/wp-content/uploads/2018/07/Întrebăm-România-Împreună.jpg

Comunități Locale România 100

RO100 Londra cere Partidului Laburist din Marea Britanie să susțină excluderea PSD din familia socialiștilor europeni

Publicat

pe data de

Comunitatea RO100 Londra a transmis, luni, o scrisoare deschisă liderului Partidului Laburist din Marea Britanie, Jeremy Corbyn, prin care politicianul este informat despre violențele din timpul protestului din 10 august din Piața Victoriei și i se cere să susțină excluderea PSD din grupul socialiștilor europeni.

Comunitatea RO100 Londra face apel către toți membrii săi și către românii din Martea Britanie să trimită textul scrisorii, publicat pe Facebook, către liderul laburist, în număr cât mai mare. Documentul conține, pe lângă o scurtă punere în context și informare referitoare la situația din România pentru politicienii britanici, și o cerere de primire în audiență pentru a discuta și a înțelege care este poziția autorităților britanice în legătură cu situația din România. Textul conține și rugămintea ca laburiștii britanici să se alăture socialiștilor din Danemarca, Spania și Elveția în susținerea propunerii de excludere a PSD din Partidul Socialiștilor Europeni.

Prezentăm în continuare traducerea din limba engleză a scrisorii publicate de RO100 Londra pe Facebook:

„Domnule Corbyn,

Suntem un grup de cetățeni români care trăiesc și muncesc în Marea Britanie. Contribuim activ în orașele și în comunitățile în care locuim nu doar plătind taxe, ci și sprijinind cauze sociale și caritabile în comunitatea noastră.

Ca atare, am ajuns să cunoaștem și să apreciem în mod deosebit valorile de bază ale Regatului Unit, care considerăm că sunt construite pe un sistem judiciar puternic și independent, cu puțină birocrație, o preocupare generală pentru bunăstarea cetățenilor și o atitudine proactivă. Credem în preocuparea dumneavoastră generală pentru cetățeni și pentru drepturile cetățenilor (printre altele, protestul pașnic) și am dori să vă aducem la cunoștință evenimentele recente din România. Așa cum probabil știți, România este guvernată de partidul social-democrat (PSD) din ianuarie 2017, după alegeri corecte și libere. Cu toate acestea, din păcate, PSD a folosit încrederea cu care românii l-au investit pentru câștig personal, oprimarea societății civile active și, mai recent, încheierea brutală a unui protest pașnic față de corupție.

Pe 10 august 2018, peste 100.000 de români din întreaga lume s-au întâlnit la București pentru un protest pașnic. Au fost prezenți bărbați, femei, copii, tineri și bătrâni. De altfel, a fost prezentă și reprezentanți ai presei naționale și internaționale. A existat un puternic sentiment de speranță, hotărâre și dorință a românilor care trăiesc în străinătate să se întoarcă în țara lor permanent. Cu toate acestea, forțele de ordine, aflate în subordinea unui ministru al PSD, simțind că atitudinea socială împotriva autorității devine din ce în ce mai puternică, au decis să pună capăt brutal protestului pașnic.

Peste 700 de oameni au fost răniți prin bătăi și grenade cu gaze lacrimogene, mii de oameni au inhalat gaze lacrimogene sau au fost victime ale tunurilor de apă. Un bărbat în vârstă de 68 de ani a decedat, deoarece a fost la o distanță foarte mică de sursa de gaze lacrimogene.

De atunci, nu numai că nimeni nu și-a asumat responsabilitatea, dar protestatarii au fost hărțuiți și amenințați verbal.

Motivul pentru care vă aducem la cunoștință aceste fapte este că știm că aveți încredere într-un sistem independent de justiție, care condamnă corupția, și în respectul pentru fiecare cetățean, care duce la prosperitatea unui stat. Credem cu tărie că prosperitatea României este în interesul Marii Britanii.

De aceea, am dori o întâlnire cu dumneavoastră, în calitate de lider al Partidului Laburist din Marea Britanie. Deși laburiștii sunt în prezent principalul partid de opoziție din Regatul Unit, am dori să discutăm și să înțelegem poziția autorităților britanice privind evenimentele recente din România. De asemenea, dorim să profităm de această ocazie pentru a vă cere susținerea, în solidar cu partidele surori din Danemarca, Spania și Elveția, pentru excluderea PSD din Partidul Socialiștilor Europeni.

Sperăm să ne menținem contribuția în Marea Britanie pentru moment și, în viitor, să ajutăm la întărirea tuturor acestor valori în România“.

Comunități Locale România 100

RO100 Londra și RO100 Râmnicu Vâlcea au pus bazele proiectului „Calculatoare Pentru Viitorul României”

Publicat

pe

Comunitatea RO100 Londra, împreună cu RO100 Râmnicu Vâlcea, demarează un proiect pentru copiii din Râmnicu Vâlcea, „Calculatoare Pentru Viitorul României”. Colaborarea celor două comunități are ca scop dotarea cu calculatoare a unei săli IT pentru instruire și meditații gratuite.

Membrii celor două comunități au realizat importanța educației tehnologice și necesitatea unui loc în care copiii să învețe bazele IT-ului de la voluntari pasionați. Pentru demararea proiectului, mai este nevoie de cinci calculatoare. RO100 Londra și RO100 Râmnicu Vâlcea fac apel către cei care își schimbă calculatoarele sau au unele în plus.

Citește în continuare

Comunități Locale România 100

RO100 Paris a strâns semnături pentru „Oameni Noi“ de la românii din Franța în Grădina Luxembourg din Paris

Publicat

pe

Membrii Comunității RO100 Paris au strâns, duminică, semnături pentru inițiativa „Oameni Noi în Politică“, în Grădina Luxembourg din Paris. Zeci de români aflați în Franța au semnat pentru modificarea legilor electorale, iar voluntarii le-au mulțumit oferindu-le prăjituri și un moment de voie bună.

Campania este în plină desfășurare, iar cei care vor să ajute pot descărca listele necesare pentru fiecare județ și își pot ruga prietenii să ajute la colectarea de semnături. Listele cu semnături vor fi strânse ulterior de voluntarii RO100.

Inițiativa urmărește adunarea a 100.000 de semnături pentru a putea modifica legile electorale în așa fel încât să se simplifice accesul cetățenilor competenți la politică și să seîmbunătățească oferta politică: asigurarea unor alegeri corecte, eliminarea pragului electoral la alegerile locale și europarlamentare, reducerea numărului de semnături necesare pentru înscrierea în alegeri, alegerea primarilor în două tururi, creșterea numărului de parlamentari aleși de diaspora, vot liber pentru românii aflați în străinătate și votul preferențial pe liste de partid (liste deschise).

Campania a fost lansată oficial marți, 11 septembrie, printr-un eveniment organizat în Piața Universității din Capitală, la care au participat reprezentanți din partea organizațiilor inițiatoare.

Proiectul „Oameni noi“ este inițiat de 26 de organizații civice și 4 partide politice: Acțiunea Civică Galați, #activAG Pitești, Aradul Civic, VeDem Just, Brașovul Civic, Centrul pentru Studiul Democrației, Centrul pentru Resurse Civice, Corupția Ucide, Curățăm Galațiul, Eu Ro Aleg 2.0., Evident Deva, Geeks 4 Democracy, Inițiativa Craiova, Inițiativa România, Inițiativa Timișoara, Mureșul Civic, Oradea Civică, Platforma România 100, Rădăuțiul Civic, Reactiv Brașov, Reset Iasi, Rezist Milano, #REZISTENȚA, Umbrela Anticorupție Cluj, Ștafeta Steagului Uniunii Europene, Vă Vedem din Sibiu și Mișcarea România Împreună (RO+), Partidul Acțiunea Civică a Tinerilor, Partidul Oamenilor Liberi, Uniunea Salvați România.

Citește în continuare

Comunități Locale România 100

„Împreună Moldova“ – dezbatere pe tema problemelor cu care se confruntă regiunea de nord-est a țării

Publicat

pe

FOTO Facebook RO100 Bacău

Aproape 50 de membri ai Platformei RO100 se află zilele acestea la Durău, într-un teambuilding sub egida „Împreună Moldova“, organizat de Comunitatea RO100 Bacău.

La eveniment participă colegi din comunitățile locale din regiunea nord-est a României: Vaslui, Iași, Piatra Neamț, Suceava, Botoșani. Sunt dezbătute problemele reale cu care se confruntă regiunea, participanții încercând să găsească, împreună, soluții concrete.

Cum pot fi îmbunătățite lucrurile în educație, ce presupune lupta pentru a rămâne un stat de drept, cum se organizează comunitatile locale – toate acestea sunt teme care urmează să fie dezbătute în acest weekend la Durău.

 

Printre invitați se află Mirabela Amarandei, moderator al Comunității Tematice Educație din cadrul Platformei RO100, Ramona Strugariu, moderator al Comunității Tematice Diaspora, și Liviu Iolu, cofondator al Mișcării România Împreună. S-au alăturat, pentru o discuție legată de inițiativa #oameninoi, și Mihai Polițeanu – membru fondator al „Inițiativei România“, și Lucian Checheriță – președinte „VeDem Just – Voci pentru Democrație și Justiție“.

Citește în continuare
Editorialeacum 37 de minute

Ce contează, cu adevărat, pentru țara noastră, chiar dacă premierul României a ratat întâlnirea cu șeful Comisiei Europene

Noutăți Generaleacum 2 ore

Alin Mituța, despre părerea lui Juncker vizavi de România: „Una dintre cele mai frumoase declaraţii la adresa ţării noastre din ultima vreme“

Noutăți Generaleacum 6 ore

Alba-neagra cu proiectul OUG 6/2016 privind punerea în executare a mandatelor de supraveghere tehnică dispuse în procesul penal

Stiri RO+acum 20 de ore

Dăncilă a ratat întâlnirea cu Juncker de la Otopeni. Alin Mituța: „Premierul ne umple de ruşine cu fiecare acţiune şi, iată, chiar inacţiune a sa“

Comunități Locale România 100acum O zi

RO100 Londra și RO100 Râmnicu Vâlcea au pus bazele proiectului „Calculatoare Pentru Viitorul României”

Editorialeacum O zi

Iluzia haiducului eficient

Revista Preseiacum O zi

Dacian Cioloș, la Europa FM, despre criza pestei porcine: Efectele economice sunt masive. Decontul pentru epidemia din România, plătit începând cu Crăciunul

Comunități Locale România 100acum 2 zile

RO100 Paris a strâns semnături pentru „Oameni Noi“ de la românii din Franța în Grădina Luxembourg din Paris

Revista Preseiacum 2 zile

Dacian Cioloș, la Digi24: Noi nu am avut nevoie în 2016 de informările SRI ca să știm ce se întâmplă în țară

Stiri RO+acum 2 zile

Vlad Voiculescu a strâns semnături în Herăstrău pentru campania „Oameni Noi în Politică“ VIDEO

Cele mai citite