Urmărește-ne
https://impreunapentruromania.ro/wp-content/uploads/2018/07/Întrebăm-România-Împreună.jpg

Comunități Locale România 100

Cioloș, la întâlnirea cu reprezentanții comunităților locale RO100: „Chiar e pe bune ce vrem să facem!“

Publicat

pe data de

FOTO Eli Driu, Steluța Popescu

Fondatorul Mișcării România Împreună (RO+) și al Platformei România 100, Dacian Cioloș, s-a întâlnit, sâmbătă, la București, cu reprezentanții comunităților locale ale Platformei RO100.

Dacian Cioloș a pus accent, în discuții, pe importanța implicării civice și și-a exprimat încrederea că, prin perseverență și valori sănătoase, situația actuală – politică și socială – din România poate fi schimbată. „Chiar e pe bune ce vrem să facem. Ceea ce faceți unii dintre voi cu convingere și cu determinare este ceea ce trebuie. Avem oameni care așteaptă să aibă, avem oameni care așteaptă să li se dea și oameni care s-au decis să facă, nu doar sa aștepte. Sunt convis că suntem deciși, toți cei care suntem astăzi aici, să facem, nu să așteptăm. Cei care vor să facem lucruri, chiar să fim lucrurile respective, asumându-ne asta față de lume“, a spus Cioloș.

Liderul RO+ își dorește ca toți cei implicați în Platforma pe care o coordonează să își asume responsabilitatea unei anumite conduite civice și morale. Își dorește ca oamenii alături de care lucrează să aibă valori sănătoase, precum munca în echipă, bunul-simț, onestitatea: „Eu cred că e mai bine să fie clar de la început. Cei care nu sunt convinși de modul ăsta de a face lucrurile să îi lase pe ceilalți. Nu înseamnă că vrem ca unii să abandoneze, ci spun asta pentru că vreau ca cei care vor să rămână să fie în modul ăsta. Să fim onești, cu bun-simț, nu prin intermediul unui regulament. Cu cât punem mai mult pe hârtie reguli, cu atât nu le vom respecta“.

Dacian Cioloș i-a felicitat pe membrii comunităților locale și le-a recomandat să pună accent pe dezvoltarea activităților comunitare în zonele rurale, zone care au cel mai mult nevoie de implicare civică.

Dragoș Pîslaru, fost ministru al Muncii și cofondator al Mișcării România Împreună (RO+), a dezvoltat ideea necesității punerii bazelor unor parteneriate: „Oricat de mulți vom fi, nu putem schimba lucrurile decât prin parteneriate. Nu statul trebuie să facă toate lucrurile, ci împreună cu noi. Nu avem aroganța de a crede că noi putem face lucruri singuri, când există ONG-uri cu zeci de ani de experiență. Dacă rezonăm cu ei în privința principiilor, sigur că vor exista parteneriate“.

Întâlnirea de sâmbătă, 21 iulie, a continuat cu workshop-uri și ateliere în domenii ca strângerea de fonduri, relația cu autoritățile publice, analiza bugetelor locale și observarea alegerilor.

Comunități Locale România 100

RO100 Eindhoven face un sondaj pentru a vedea atitudinea românilor din diaspora privind participarea la vot

Publicat

pe

Comunitatea locală RO100 Eindhoven realizează un sondaj online al cărui scop este de a surprinde atitutindea românilor din diaspora vizavi de a merge sau nu la vot.

Răspunsurile la chestionar, a cărui completare durează circa șase minute, vor fi analizate statistic, iar informațiile folosite nu vor permite conectarea cu alte date personale ale respondenților, astfel încât cei care vor răspunde vor rămâne perfect anonimi.

Sondajul, care poate fi completat AICI, a fost conceput și implementat de membri ai Platformei România 100, Comunitatea locală Eindhoven. Realizatorii sondajului fac apel la cei care vor completa chestionarul să răspundă sincer, pentru a putea obține o imagine cât mai reală a situației românilor din diaspora când vine vorba de participarea la vot.

Citește în continuare

Comunități Locale România 100

Românii lucrează împreună: Cum a fost la primul târg de servicii românești de la Bruxelles

Publicat

pe

FOTO RO100 Bruxelles

2.000 de români. 80 de firme. 1.200 de poze. 1.300 de sarmale. 100 de selfie-uri. 200 de semnături pentru inițiativa „Oameni noi în politică“. 20 de voluntari care au dedicat sute de ore din timpul lor liber pentru ca totul să iasă bine.

Sute de zâmbete și strângeri de mâini, cărți de vizită, castel gonflabil, discuții, prezentări de cărți, cozonaci, țambal, bună dispoziție, civilizație, speranță. Pe lângă toate acestea, cel mai important aspect a fost ceea ce au simțit toți cei prezenți ieri la primul târg de servicii românești din Belgia: sentimentul de comunitate.

Încă de la lansarea RO100Bruxelles, în ianuarie 2018, unul dintre scopurile noastre principale a fost să punem umărul la construirea unei comunități românești în adevăratul sens al cuvântului. Românii sunt în mod oficial a doua cea mai mare colectivitate de străini din Bruxelles, după francezi, dar, din păcate, nu întotdeauna și cea mai unită.

Am organizat 10 Cafe-uri ca să ne cunoaștem și să construim echipe de lucru, un Picnic ca să ne cunoaștem familiile și să ne jucăm, două Dialoguri ca să dezbatem despre ce ne apropie sau care ar trebui să fie rolul României în UE. Dar Târgul de Servicii Românești de pe 30 septembrie este cel mai mare eveniment din diaspora românească în 2018 și ne-a făcut să înțelegem încă o dată cât de buni și diverși sunt românii. Am avut firme de contabilitate, construcții, recrutare, catering, transporturi, sonorizare, dar și fotografi, arhitecți, medici și avocați și multe altele. Am văzut cum se creează legături adevărate, cum cei care au nevoie de servicii de calitate pot să le găsească într-un cadru care să le dea încredere. Aproape toți vizitatorii au plecat acasă cu bratele pline de cărți de vizită, pliante, încântați că au făcut cunoștință cu alți români și, mai important, cu convingerea că pot conta pe un român să îi ajute atunci când vor avea nevoie.

La fel de important, aproape toți cei care aveau cartea de identitate la ei au semnat pentru susținerea inițiativei „Oameni noi în politică“. Pentru că românilor din diaspora le pasă de acasă, au familii și prieteni la care se gândesc mereu și multi își doresc să se poată întoarce într-o țară guvernată competent și cinstit.

Românii au arătat încă o dată că pot să creeze valoare adăugată, să se ajute unii pe ceilalți, fiecare cu ce știe și cu ce poate să facă.

Vom lucra cu celelalte comunități locale RO100 din diaspora pentru a organiza evenimente similare oriunde românii își doresc asta.  

Iar la anul, ne vedem la ediția a doua în Bruxelles. Împreună suntem o comunitate.

* Material realizat de RO100 Bruxelles

 

Citește în continuare

Comunități Locale România 100

Membrii RO100 Victoriei donează sânge și mobilizează cetățenii pentru a salva viețile a doi pacienți din București

Publicat

pe

FOTO Facebook

RO100 Victoriei  organizează o nouă campanie de donare de sânge sub sloganul „Și tu poți fi erou! Donează sânge alături de noi!”, în perioada 17-21 septembrie, la Centrul de Transfuzie București. Membrii comunității propun celor care vor să doneze să menționeze doi pacienți: Ciocanau Roșu Carmen Mihaela, de la Spitalul de Urgență Floreasca, și Pal Liviu, de la Spitalul Colțea București.

Pot dona sânge persoanele cu vârsta cuprinsă între 18 și 60 de ani care îndeplinesc o serie de condiții: să fie odihnite și hidratate; să nu fumeze o oră; să nu consume dulciuri, alimente concentrate în grăsimi, alcool, medicamente, potrivit site-ul Centrului de Transfuzie Sanguină București.

Membrii comunității au donat deja, marți, 18 septembrie, și îi îndeamnă pe cetățeni să le urmeze exemplul și să doneze sânge și în țară, la centrele  de transfuzie din teritoriu.

Membri RO100 au înțeles importanța donării de sânge, în condițiile în care statisticile arată că la fiecare trei secunde un pacient din România are nevoie de sânge.  Ultima campanie de donare de sânge susținută de RO100 Victoriei a avut loc în urmă cu trei luni.

Citește în continuare

Cele mai citite