Urmărește-ne
https://impreunapentruromania.ro/wp-content/uploads/2018/07/Întrebăm-România-Împreună.jpg

Noutăți Generale

Ce trebuie să știi despre protestul diasporei

Publicat

pe data de

Români din străinătate, dar și protestatari din țară sunt așteptați vineri, spre seară, în Piața Victoriei din Capitală, locul deja simbol al protestelor față de PSD din ultimul an și jumătate, pentru a-și manifesta dezacordul față de direcția în care România se îndreaptă sub conducerea coaliției PSD-ALDE.

Mitingul Diasporei a pornit de la un anunț din urmă cu două luni postat pe rețelele de socializare pentru comunitățile de români din afara țării, a fost transformat într-un eveniment asumat de mai multe comunități pe Facebook și a primit, nu fără șicane, și autorizație din partea Primăriei Capitalei. Câteva sute de mii de persoane și-au anunțat participarea pe rețelele de socializare.

Câteva zeci de manifestanți au ajuns în Piața Victoriei de joi după-amiază, au instalat o tabără lângă o rulotă parcată și înconjurată de sloganuri anti-PSD și îi așteptau pe românii din diaspora care revin în țară organizați în coloane de mașini, cu drapele fluturând, care au fost întâmpinate cu entuziasm în marile orașe de pe drumul spre București. Un grup de români întorși în țară a fost întâmpinat cu pâine și cu sare de către reprezentanții comunității „Vă vedem“ din Sibiu, care au protestat tăcut timp de peste 200 de zile în fața sediului PSD din acest oraș. O altă coloană de mașini a trecut prin Huedin, Cluj, Târgu Mureș și Brașov, iar localnicii i-au primit pe reprezentanții diasporei cu entuziasm.

Prin punctele de frontieră, doar între miercuri şi joi au trecut graniţa 221.700 de persoane şi aproximativ 53.000 de mijloace de transport, potrivit Poliţiei de Frontieră. Luna august este cea mai aglomerată din acest punct de vedere, cei mai mulți români care muncesc în străinătate având concediile programate în această perioadă. Acum, mulți spun că vin acasă și pentru a protesta.

Potrivit hotnews.ro, vineri vor veni spre București protestatari din marile orașe ale țării – Galați, Iași, Constanța, Craiova, Pitești, Ploiești, Tg. Jiu, Alba Iulia, Brașov, Câmpina, Făgăraș, Râmnicu Vâlcea. Alți manifestanți au pornit de joi din Timișoara, Cluj, Sibiu, Baia Mare spre Capitală.

Sosirea protestatarilor în Piața Victoriei este programată vineri, începând cu ora 10.00, însă cele mai multe evenimente anunțate pe Facebook indică mobilizarea tuturor celor care vor să participe la protest începând cu ora 15.00 și 18.00.

Proteste vor avea loc vineri și în mai multe orașe din țară și din străinătate:
Arad: Primărie, 19:00
Baia Mare: Piața Revoluției, 19.00
Bistrița: Piața Petru Rareș, 19.00
Brașov: Piața Sfatului, 19.00
Craiova: Piața Mihai Viteazul, 19.00
Cluj-Napoca: Piața Unirii, 19.00
Constanța: Prefectură, 19.00
Galați: Prefectură, 18.00
Iași: Piața Unirii, 19.00
Oradea: Piața Unirii, 19.00,
Sibiu: Piața Mare, 19.00
Suceava: Prefectură, 18.00
Târgu Mureș: Prefectură, 19.00
Timișoara: Piața Operei, 19.00

Proteste în Diaspora:
Amsterdam – Olanda: Dam Square, 18.00
Bruxelles – Belgia: Ambasada României, 19.00
Castellón de la Plana – Spania: Consulatul României
Londra – Marea Britanie: Institutul Cultural Român, 16.00
Madrid – Spania: Ambasada României, 18.00
Roma – Italia: Palazzo Montecitorio, 16.00
Viena – Austria: Prinz-Eugen-Straße 60, 17.00
Zürich – Elveția: Rathausbrücke, 20.00

Cum s-au pregătit autoritățile și cum au șicanat organizarea protestului

Primăria Capitalei a refuzat inițial să autorizeze protestul. Pe 18 iunie, comunitatea „Ieşiţi în stradă dacă vă pasă“ publica pe pagina sa de Facebook răspunsul oficial oferit de PMB, care susținea că, prin organizarea mitingului din 10 august, s-ar încălca un articol din legea privind organizarea şi desfăşurarea adunărilor publice, care arată că acestea trebuie să se desfăşoare fără să afecteze transportul în comun sau funcţionarea instituţiilor publice.

Cererea de autorizare fusese depusă oficial de Federația Românilor de Pretutindeni (FRP), iar asociația a contestat refuzul PMB, întreabându-se de ce mitingul pro-PSD, care avusese loc pe 9 iunie și la care au partipat în jur de 400.000 de persoane, nu intrase sub incidenţa aceluiaşi articol din lege.

La doar 24 de ore după refuz, primarul general Gabriela Firea, proaspăt revenită din concediu, a motivat decizia prin temerea că un eveniment la care ar participa un milion de oameni, cum notificase FRP, ar perturba grav activitatea şi libera circulaţie în Bucureşti. În cele din urmă, pe 23 iulie, după consultări cu Poliția Rutieră, SRI, SIE, Jandarmeria și Ambulanța București, PMB a autorizat protestul și a lărgit și zona în care li se va permite manifestanților accesul, în funcție de numărul participanților.

Astfel, pe lângă Piaţa Victoriei, dacă numărul manifestanților va fi foarte mare, li se va permite accesul și pe arterele adiacente, adică pe Bd. Ana Ipătescu până la Piaţa Romană inclusiv, Bd. Aviatorilor, până la Piaţa Charles de Gaulle inclusiv, Bd. Kiseleff, până la Piaţa Arcului de Triumf, Bd. Titulescu până la intersecţia cu str. Dr. Felix, str. Buzeşti, până la intersecţia cu str. Dr. Polizu, Calea Victoriei, până la intersecţia cu Bd. Dacia.

Joi, cu doar o zi înaintea protestului, Jandarmeria Română a simțit nevoia organizării unei conferințe de presă în care să arate că este pregătită să riposteze în cazul apariției unor evenimente violente, incitări și alte încălcări ale legii. Forțele de ordine vor fi însoțite de echipajele călare și de unităţi canine şi vor utiliza și dispozitivele de blocare a străzilor. Purtătorul de cuvânt al instituției, Marius Militaru, a declarat că Jandarmeria nu este serviciul discreţionar al nimănui, răspunzând criticilor din spațiul public că ar încerca să intimideze manifestanții și ar fi obedientă politic. „Jandarmeria Română este o instituţie independentă politic, care asigură un serviciu public. Nu suntem trupe pretoriene în serviciul nimănui, tocmai de aceea noi suntem în sprijinul cetăţeanului şi furnizăm un serviciu public“, a subliniat Militaru.

Numărul jandarmilor care vor fi prezenți, vineri, pentru a asigura ordinea la mitingul din Piața Victoriei va fi dimensionat gradual în funcție de numărul protestatarilor.

Cum s-a ajuns la organizarea unui protest al diasporei pe 10 august și cine își asumă oficial rolul de organizator

Pe 10 iunie, un mesaj publicat pe grupurile românilor din străinătate de pe rețele de socializare s-a viralizat rapid. „Haideți să ne adunăm în august peste un milion din diaspora și să dăm jos acest guvern de hoți“ a fost imboldul care i-a făcut pe mulți români din diaspora să se organizeze pentru a participa la protestul de vineri. În urma aestui îndemn, au apărut pe Facebook mai multe evenimente de protest, toate organizate în fața Guvernului, locul-simbol al tuturor protestelor din ultimul an și jumătate, după ce sute mii de români au ieșit în stradă în februarie 2017 din cauza celebrei OUG 13.

Unul dintre cei care au creat un eveniment pe Facebook pentru promovarea protestului de vineri este Dan Ioan Păun, un tânăr în vârstă de 25 de ani din București. Bărbatul, autor al evenimentului „Pe 10 august toți românii vin la Bucureşti! #diasporaacasa“, a spus, potrivit Adevarul.ro, că a creat evenimentul pe Facebook ca să vadă cum reacţionează lumea. Surpriza lui a fost că, la o oră, o mie de oameni au bifat că sunt interesaţi ori că participă la eveniment

După apariția mai multor evenimenete pe Facebook, o organizație a românilor din diaspora, Federația Românilor de Pretutindeni, înființată în iunie la Bruxelles, a luat legătura cu autorii postărilor de pe Facebook și a notificat oficial Primăria Capitalei, cerând autorizarea protestului.

După ce PMB a refuzat inițial autorizarea protestului, Gabriela Firea a fost de acord să permită organizarea protestului, în urma unor discuții cu SRI, SIE; Poliția Rutiera, Ambulanta și Jardameria. Problemele nu s-au oprit însă pe 23 iulie, odată cu anunțul autorizării. Marți, 7 august, Primăria Capitalei a anunțat că ar fi fost notificată că FRP nu își mai asuma organizarea mitingului diapsorei pentru că nu ar fi primit protocolul de autorizare a manifestatiei.

„Prin această scrisoare, Federaţia ignoră cu bună-ştiinţă faptul că protestul a fost autorizat, aşa cum s-a comunicat public, şi încearcă să inducă ideea că a primit doar o negaţie la solicitarea de a organiza aceasta manifestaţie. Primăria Capitalei a comunicat oficial că mitingul a fost autorizat imediat după întâlnirea primarului general cu toate instituţiile implicate în desfăşurarea adunărilor publice, în data de 23 iulie“, informa comunicatul PMB.

La rândul său, preşedintele FRP, Emanuel Cioacă, a declarat marți că nu îşi mai asumă organizarea mitingului românilor din diaspora întrucât nu a primit niciun act oficial de la Primăria Capitalei. El a spus că oamenii au dreptul să protesteze în continuare şi că va fi şi el, la rândul său, prezent la miting, însă nu în calitate de organizator.

„Am aşteptat şapte zile să apară ceva, aşteptam un protocol, ceva, să semnăm, nu să auzim din presă. Nu ne permitem să ne jucăm cu chestiile astea. Pe 31 (iulie, n.r.) am trimis un e-mail la primărie ca să anunţ că nu organizăm acest miting. Ce îmi demonstrează mie că acest lucru este valabil, faptul că a transmis primăria în presă? Nu am primit nimic oficial. Oamenii să protesteze, noi doar am vrut să facem ceva legal. Nu am greşit cu nimic. Voi fi şi eu în Piaţa Victoriei vineri, pentru că mi-am luat deja bilet”, a declarat Emanuel Cioacă pentru News.ro.

În aceeași zi, PMB a trimis presei și organizatorilor protocolul în cauză, care poartă semnătura primarului general Gabriela Firea, dar nu este datat. Miercuri, Primăria Capitalei informa printr-un comunicat de presă că niciuna dintre persoanele și entitățile juridice care au depus notificări privind organizarea prostestului de vineri nu au semnat protocolul cu autoritățile, ceea ce înseamnă că manifestația nu are organizatori.

„În ceea ce priveşte decizia anumitor organizatori de adunări publice de a formula notificări către autorităţile publice în vederea organizării acestor evenimente, subliniem faptul că această posibilitate NU este prevăzută în Legea 60/1991, privind organizarea şi desfăşurarea adunărilor publice, nu are nicio acoperire juridică, aceasta fiind nulă din punct de vedere legal”, subliniază Primăria.

Partidul Platforma Acţiunea Civică a Tinerilor (PACT) a precizat, miercuri, la finalul unei întâlniri avute cu autorităţile locale din cadrul Comisiei de ordine publică din cadrul Primăriei Capitalei, că a notificat, la rândul său, municipalitatea despre protestul diasporei din 10 august, însă nu îşi asumă organizarea lui, ci doar „mobilizarea oamenilor”. Potrivit News.ro, viceprimarul Aurelian Bădulescu a spus că reprezentanţii PACT au fost chemaţi la discuţii, fiind următorii după Federaţia Românilor de Pretutindeni care au transmis municipalităţii informare despre organizarea protestului, însă au refuzat semnarea protocolului.

Noutăți Generale

Dacian Cioloș, despre fondul de investiții locale: Riscăm să îndatorăm statul român și mai mult. Nu e foarte clar care e obiectivul acestui fond

Publicat

pe

FOTO Steluța Popescu

Dacian Cioloş a declarat marți, în cadrul primei conferințe de presă de la lansarea PLUS, că PSD riscă să îndatoreze statul român și mai mult prin crearea fondului de investiții locale, în condițiile în care „datoria publică a României a crescut foarte mult, în ultimii doi ani, și riscăm să ne împrumutăm foarte scump de pe piața financiară internațională”.

„Cu acel fond de investiții sunt mai multe probleme, din punctul nostru de vedere, și noi ne-am exprimat deja opinia publică. Nu e foarte clar care e obiectivul acestui fond, pentru că, înainte de a ajunge la constituirea lui, trebuie să dovedești că folosești resursele financiare gratuite pe care le ai la dispoziție: fonduri europene. Prin urmare, România pierde aproape un miliard de euro, anul acesta, pentru că Guvernul nu a fost capabil să folosească acești bani, dar noi deja ne gândim să luăm bani din altă parte ca să creăm un fond de investiții. Guvernul României a decis să nu investească pentru a dezvolta companii de stat românești, care pot avea un rol-cheie în dezvoltarea economică, mai ales în sectorul energetic, a luat acești bani de la aceste companii și i-a risipit pe diferite lucruri, slăbind capacitatea de investiții și dezvoltarea acestor companii. Acum, iei capitalul acestor companii și le pui gaj pentru a împrumuta bani și pentru a alimenta un astfel de fond de investiții, fără să fie clar ce vrei”, a declarat Dacian Cioloș.

Fostul premier a ținut să sublinieze faptul că obiectivele creării acestui fond de investiții locale nu sunt clare: „Nu finanțezi o autostradă-cheie în România (Târgu Mureș – Iași) cu fonduri europene, nu folosești fonduri europene, dar tu vrei să faci un parteneriat public-privat și probabil să finanțezi, inclusiv prin intermediul unui astfel de fond, astfel de proiecte de infrastructură, îndatorând și mai mult România. Datoria publică a României a crescut foarte mult în ultimii doi ani și riscăm să ne împrumutăm foarte scump de pe piața financiară internațională tocmai din cauza faptului că datoria publică a crescut foarte mult. Riscăm să îndatorăm statul român și mai mult, creând acest fond de investiții pentru care eu nu văd obiectivele foarte clare și modul în care acest fond de investiții poate să funcționeze complementar cu alte instrumente financiare pe care România le poate mobiliza dacă are obiective clare”, a mai spus Dacian Cioloș.

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a anunțat, săptămâna trecută, că Executivul va adopta o Ordonanţă privind înființarea unui fond de investiţii locale, al cărui buget se va ridica la 10 miliarde de euro.

„Este vorba despre investiţii pentru administraţia locală. S-a discutat şi la Neptun, dar bineînţeles că începând din seara aia nu a mai ţinut nimeni minte. În zilele următoare o să vedeţi în detaliu. Este un subiect foarte important, este o chestiune nouă în România. Urmează ca astăzi, mâine să fie finalizat şi sperăm ca în prima şedinţă de Guvern să se adopte OUG, apoi ministrul Finanţelor să vă explice foarte bine”, a declarat Liviu Dragnea.

La rândul său, premierul Viorica Dăncilă a anunțat că localităţile vor putea opta, prin acest fond, pentru câte două proiecte de finanţare fiecare, pentru canalizare, apă sau renovarea şcolilor.

De cealaltă parte, preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat că discuţiile privind crearea acestui fond se află „în fază incipientă”, contrazicându-l pe preşedintele PSD, care a anunțase o ordonanţă de urgenţă în acest sens, care ar urma să fie aprobată în următoarea şedinţă de Guvern.

Citește în continuare

Noutăți Generale

PLUS cere în instanță suspendarea actelor prealabile emiterii unei OUG pe amnistie și grațiere

Publicat

pe

FOTO Steluța Popescu

Dacian Cioloş a anunţat, marți, în cadrul unei conferințe de presă, că formațiunea pe care o conduce a depus la Curtea de Apel Bucureşti o cerere pentru suspendarea actelor administrative la nivelul Guvernului în tentativa de a opri adoptarea unei Ordonanțe de urgență privind amnistia și grațierea.

„Considerăm că o astfel de Ordonanță de urgență pentru amnistie și grațiere poate să fie foarte nocivă pentru statul de drept din România, ar însemna să ierți oameni care au greșit și trebuie să ispășească o pedeapsă, dar riscă să scape de justiție oameni inclusiv din mediul politic, cu responsabilități la vârf de stat, oameni care au pus mâna pe putere și care o folosesc pentru a scăpa de justiție în loc să o folosească pentru binele cetățenilor”, a declarat Dacian Cioloș.

„Pentru a evita o astfel de Ordonanță de urgență considerăm că, dincolo de ceea ce poate să facă Parlamentul, președintele, există și această posibilitate: Curtea de Apel să suspende orice act administrativ care ar putea să fie întocmit în interiorul Guvernului, acte administrative pregătitoare unei  OUG și, odată suspendate, această ordonanță nu ar mai putea să fie adoptată. Legea prevede că, atâta vreme cât în Parlament există proiecte de legi de modificare a Codului penal și de Procedură penală, Guvernul nu ar mai trebui să aibă dreptul să emită ordonanțe pentru modificarea acelor legi care deja sunt în proces de modificare în Parlament.”, a adăugat fostul premier.

În același timp, Dacian Cioloș a salutat decizia lui Klaus Iohannis de a participa la toate ședințele de Guvern: „E o decizie foarte bună aceea că președintele își folosește toate prerogativele constituționale pentru a se implica în acest proces și pentru a reprezenta interesele cetățenilor României. (…) Cred că e foarte bine că președintele uzează de aceste drepturi“.

Întrebat dacă e de părere că a venit timpul pentru organizarea unui referendum pe tema Justiției, Dacian Cioloș a punctat că, „da, cred că este momentul să ne gândim foarte serios și la utilizarea acestei opțiuni, dar până atunci ar trebui folosite toate instrumentele legale pentru a împiedica adoptarea unei astfel de Ordonanțe de urgență. Atunci când văd sondaje de opinie care spun că peste 80% dintre cetățenii României se împotrivesc unei astfel de OUG, există elementele pentru ca românii să se mobilizeze și să arate că își doresc să trăiască într-un stat de drept”.

Dacian Cioloș: „Avem peste 11.000 de cereri de adeziune. Ne dorim să propunem un proiect de schimbare în bine a României”

Citește în continuare

Noutăți Generale

Dacian Cioloș: Dragnea are impresia că, repetând aceeași minciună de mai multe ori, o să găsească oameni care să îl creadă fără să își pună întrebări

Publicat

pe

FOTO Steluța Popescu

Dacian Cioloş l-a criticat, marți, în cadrul primei conferințe de presă de la lansarea PLUS, pe președintele PSD, Liviu Dragnea, pentru discursul său anti-UE și pentru afirmațiile false lansate în spațiul public la adresa Uniunii Europene, caracterizându-l drept „un demagog” a cărui credibilitate a scăzut foarte mult în ochii românilor.

„Domnul Dragnea și PSD au început să transforme într-o practică uzuală datul vinei pe alții pentru nerealizările lor sau justificarea unor abuzuri, pe care le fac la conducerea statului fiind, prin vina altora. Nu mă surprinde deloc, însă, din discuțiile pe care le-am avut cu oamenii pe teren, am constatat că sunt mulți care nu mai cred minciunile care sunt promovate de domnul Dragnea și de ceilalți din PSD. Domnul Dragnea are impresia că, repetând aceeași minciună de mai multe ori, o să găsească oameni care să îl creadă fără să își pună întrebări”, a declarat Dacian Cioloș, întrebat cum comentează acuzațiile lansate de Liviu Dragnea la adresa sa.

Întrebat cum crede că se va reflecta discursul anti-UE al liderului PSD în momentul în care România va prelua responsabilitățile Președinției rotative a Consiliului UE, Dacian Cioloș a spus că „Guvernul PSD-ALDE și-a pierdut foarte mult credibilitatea în ultimele luni cu acțiunile întreprinse împotriva statului de drept și acest lucru le scade credibilitatea și în responsabilitatea pe care o vor avea în numele României. Acolo nu reprezinți doar țara, trebuie să ai și credibilitate personală atunci când vrei să negociezi anumite acorduri europene cu celelalte state. E o onoare și o modalitate prin care România poate să își promoveze anumite idei la nivel european, dacă ai argumente și oameni capabili să facă lucrul acesta. Din păcate, cu nivelul slab de competență pe care unii miniștri PSD-ALDE l-au dovedit în ultimele luni, șansele României scad dramatic. Domnul Dragnea caută să ascundă interesele personale pe care le are în spatele unui discurs prin care încearcă să atragă și alți români, încercând să explice faptul că România trebuie să se apere de niște «cotropitori străini» care îl critică pe domnul Dragnea pentru atacurile împotriva statului de drept. Are impresia, probabil, că printr-un astfel de discurs o să incite mai mulți români să fie împotriva Uniunii Europene și străinilor. Domnul Dragnea face un pariu greșit și e de datoria noastră să explicăm că a fi patriot e perfect compatibil cu a fi european”.

În acest sens, Dacian Cioloș a explicat că succesul Președinției Consiliului UE va depinde de capacitatea Guvernului PSD-ALDE de a valorifica această oportunitate pentru România, „care apare o dată la 15 ani”, de a pune pe agenda europeană subiecte care vizează direct țara noastră.

„Mi se pare ilogic să vii cu un discurs anti-UE în loc să îți promovezi ideile la nivel european. Păi, cum să stai pe margine, să strigi, să te răstești la UE că «nu ajută România», că «e împotrivă», când tu, ca Românie, ești în centrul deciziilor europene acum și chiar poți să faci niște lucruri dacă ai idei? Această atitudine îmi arată că domnul Dragnea e mai mult un demagog decât un om care vrea să schimbe lucrurile în bine în România”, a punctat Dacian Cioloș.

Totodată, întrebat dacă e de părere că România va putea, în următoarele șase luni, să își impună punctul de vedere cu privire la politica agricolă comună, Dacian Cioloș a răspuns că nu l-a auzit pe ministrul Agriculturii, Petre Daea, să prezinte public obiectivele pe care România vrea să le susțină, în acest sector, pe perioada exercitării Președinției Consiliului UE.

„Poți să îți promovezi anumite puncte de vedere fiind un mediator inteligent. Am avut ocazia să lucrez cu 10 președinții pe perioada cât am fost comisar european, am condus negocieri din partea Comisiei Europene pentru reforma politicii agricole comune și pot să vă spun că o președinție rotativă a Consiliului UE poate să folosească acest moment pentru a promova anumite idei pe care le are în reforma unei politici comunitare. Eu aș fi vrut să îi văd pe ministrul Agriculturii și pe premierul României vizitând, dacă nu toate, dar marea majoritate a capitalelor statelor membre în ultimele luni, începând deja discuții informale și negocieri  pentru un proiect de reformă”, a adăugat Dacian Cioloș.

Dacian Cioloș: „Avem peste 11.000 de cereri de adeziune. Ne dorim să propunem un proiect de schimbare în bine a României”

PLUS cere în instanță suspendarea actelor prealabile emiterii unei OUG pe amnistie și grațiere

Citește în continuare
Noutăți Generaleacum 18 ore

Dacian Cioloș, despre fondul de investiții locale: Riscăm să îndatorăm statul român și mai mult. Nu e foarte clar care e obiectivul acestui fond

Noutăți Generaleacum 19 ore

PLUS cere în instanță suspendarea actelor prealabile emiterii unei OUG pe amnistie și grațiere

Noutăți Generaleacum 21 de ore

Dacian Cioloș: Dragnea are impresia că, repetând aceeași minciună de mai multe ori, o să găsească oameni care să îl creadă fără să își pună întrebări

Noutăți Generaleacum 24 de ore

Dacian Cioloș: „Avem peste 11.000 de cereri de adeziune. Ne dorim să propunem un proiect de schimbare în bine a României”

Revista Preseiacum O zi

Dacian Cioloș, primul interviu după lansarea PLUS: Vrem să fim o alternativă la blocajul în care se află România și o alternativă la risipa de oportunități

Noutăți Generaleacum 2 zile

Campania „Oameni noi în politică“ a atins 100.000 de semnături, mai e nevoie de doar câteva sute în șapte județe pentru a atinge limita minimă impusă de lege

Editorialeacum 2 zile

Am dezlegat misterul inexistenței bugetului pentru 2019: Nu sunt bani!

Revista Preseiacum 2 zile

Dacian Cioloș: Ordonanța pentru amnistie și grațiere nu este o ordonanță ca oricare alta. Este datoria președintelui să împiedice astfel de derapaje

Editorialeacum 3 zile

PLUSul de care avem nevoie

Editorialeacum 3 zile

Când spui viitor, spui PLUS, pentru că adaugi, zi după zi, o cărămidă în plus la lumea pe care o clădești

Cele mai citite